Aspirati Pentru A-l Simti Pe Creator

Baal HaSulam, Shamati #211 „Ca Si Cum Ar Sta In Fata Regelui”: Cine sta in casa cuiva nu este asemeni celui care sta in fata Regelui. Asta inseamna ca, ar trebui sa simta credinta pentru ca sta in fata Regelui toata ziua. Atunci iubirea si frica sa vor fi cu siguranta complete. Atata vreme cat nu a dobandit aceasta credinta, nu ar trebui sa se odihneasca, „pentru ca este viata noastra si lungimea zilelor noastre, „ si nu vom accepta nici o recompensa.

Scopul nostru principal este de a ajunge la Creator ca si cum am sta in fata Regelui, fara a avea cel mai mic sentiment de respingere atunci cand primim diferite recompense de la El: cunoasterea a ceea ce este scris in carti, respect, onoare si alte impliniri. Dimpotriva, doar revelarea Creatorului ne garanteaza  intelepciunea Cabala împreuna cu adevarata sa implementare.

Acest scop ar trebui sa fie in mod constant in fata omului si nimic mai mult! Acesta este singurul scop catre care ar trebui sa tinda. Daca  persoana incepe sa simta Creatorul, ego-ul său nu se conformează si il incurca în mod repetat consolidând astfel obiectivul său final.

„Cine sta in casa cuiva”, inseamna ca omul este inca in interiorul propriului ego si nu realizeaza exact ce se intampla si vede mai degraba lumea prin prisma propriului egoism. Lumea pe care o vede este adecvata nivelui sau de egoism; e plin de dezavantaje care inlocuieste imaginea autentica a lumii din jururul sau. Din momentul in care iese din „casa sa”, descopera pe Rege si Il atinge; astfel, el dobandeste credinta care il corecteaza.

De aceea intreaga perioada de pregatire pe care o experimentam acum este destinata doar pentru obtinerea dorintei de revelare a Regelui, a proprietatii dăruirii, de a sta in aceasta proprietate si eventual de a iesi din „casa” noastra. Este singurul scop catre care ar trebui sa apiram!

Din Pregatirea pentru Lectia Zilnica de Cabala 31/08/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: