Conectare pentru totdeauna

Astazi am atins limita dezvoltarii egoismului incheind istoria noastra de mii de ani, si de acesta este motivul pentru care umanitatea experimenteaza crize in toate segementele din viata. Nu vedem unde sa mergm mai departe si ce altceva este de facut, de aceea lumea cade in depresie si consum de droguri.

Si aici intervine intelepciunea Cabala. A asteptat sa fie descoperita pentru a fi revelata la sfarsitul secolului 20,asa cum este descris in Zohar si in alte texte Cabaliste. Aceasta are loc anume astazi, cand toata lumea intelege sau incepe sa simta ca au ajuns la sfarsit, intrucat egoismul nostru nu mai are directia in care sa creasca.

Daca egoismul continua sa se dezvolte, am alerga dupa el fara sa ne gandim ce am facut in taote vietile aterioare, in toata istoria noastra, de fiecare data incercand sa ajungem la ceva, sa castigam, sa ne imbunatatim de dragul casei, familiei, copiilor, carierei si asa mai departe. Fiecare generatie este ca un sir  de soldati care trec dintr-o viata in alta, dintr-o reincarare in alta.

Peste cursul acestor cicluri ale vietii, noi nu am obosit sa alergam dupa egoul nostru pentru ca dorinta noastra ne-a impins sa o facem. Nu conteaza ca a nu a meritat si ca am mai facut asta de nenumarate ori inainte. Continuam sa alergam si sa facem ceea ce egoul vrea sa facem.

Dar datorita faptului ca aceasta dorinta egoista a juns la final, la cel mai inalt nivel, am inceput sa simtim ca drumul s-a terminat. Oamenii nici macar sa sustina copii intrucat si-au pierdut speranta ca noua generatie va fi mai buna decat cea actuala.

Aici vine intelepciunea Cabala si spune: Te poti alatura binelui! Acesta este un viitor bun pentru toata umanitatea. Dar acest bine nu este in ideile noastre egoiste si in dimensiunea acestei lumi. Aici nu mai poate fi nimic bun.

Daca toti vor sa primeasca ceva pentru egoismul lor, niciodata nu vor fi impliniti. In momentul in care o persoana ajunge sa primeasca, placerea sa dispare. Pacerea si implinirea sunt opuse si implinirea slabeste dorinta. Si daca nu mai simt lipsa, nu mai simt placerea de la primire si trebuie sa caut alta.

Deci imi petrec toata viata in cautari fara rost. Dar pentru cei care simt ca trebuie sa gaseasca ceva deasupra vietii materiale, Cabalistii le spun cum sa se alature.

De fapt, deja simt ca aceasta lume este obosita si trebuie sa gasesc ceva deasupra ei ca sa pot intelege „pentru ce” si „de ce”? Unde este sursa vietii, si care este scopul ei? Ce a fost inainte si ce va urma?Vreau sa stiu ce este dedesubt, in afara acestor granite care ma inchid in lumea aceasta.

Trebuie sa stiu motivul la tot ce se intampla si priveste aceasta lume. Cum fiecare lucru are un inceput si un sfarsit, cum totul este interconectat. Fara asta nu ma simt bine. Aceasta este calea catre sufletul nostru care incepe sa se arate acum.

Acesta este motivul pentru care Cabala, metoda gasirii sufletelor a sosit. De fapt, tot ce am experimentat pana acum a fost perceput in corpul animat cu cele cinci organe de simt. Obisnuim sa implinim dorintele corpului, iar corpul se bucura sau suferea durerea – acelasi corp.

Am terminat cu aceasta lume; ne-am umplut singuri de asta si am fost dezamagiti. Acum trebuie sa mergem mai departe! Egoul continua sa creasca, dar intr-o alta dimensiune: deasupra corpului. Asta se numeste evolutia sufletului, partea interioara care se va dezvolta in tine, si datorita careia vei atinge realitatea Superioara.

Dar asta nu anuleaza lumea ta actuala; va continua sa existe. Dar tu vei obtine de asemenea ceea ce este deasupra, insemnand toate acele forte care coboara de Sus si conduc lumea noastra. Vei intelege tot ce are loc aici, dedesubt, in timp ce tu vei urca la radacini mai inalte si vei descoperi legatura dintre radacini si ramuri.
Din  Lectia1, Congresul Mondial de Cabala 2010, 11/9/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: