Daruirea este invizibila, dar infinit mai importanta

Pe calea spirituală mă întreb ceea ce pare a fi o întrebare insolvabila despre cum să depăşesc înclinaţia mea rea, egoismul. Kabbalistii iti spun, „Trebuie sa incerci.” Intelege aceasta: Creatorul este într-adevăr opus naturii tale, calitatea de a darui este extrem de odioasa pentru tine, nu poti nici macar sa gandesti la dragostea pentru aproapele tau, cu atat mai mult să vorbesti despre punerea sa în aplicare.

Deci, ce trebuie să faci? Muta-te treptat. Fa acţiuni care sa te duca la rugăciune. Apeleaza la toate mijloacele şi trucurile posibile pentru a simti toate acestea, importanţa calităţii de a darui si de a o plasa langa calitatea de a primi. Chiar dacă este respingătoare naturii tale, chiar dacă simţiţi că nu doresti sa daruiesti, deoarece vei găsi daruirea foarte amara la gust, atunci cel puţin cu mintea ta vei începe totuşi sa pretuiesti această calitate pentru înălţimea şi măreţia sa, pentru faptul că aceasta este calitatea Creatorului. Ea guvernează lumea şi este respectata de mediul in care ai intrat.

Prin utilizarea diverselor trucuri, vei evoca Lumina care reformeaza. Cu alte cuvinte, prin studiu, prin munca in grup şi diseminare, vei pregăti intentia ta: „Vreau influenţa Luminii. Vreau Lumina, forţa de a darui, care a creat dorinta mea, însemnand forţa primirii, pentru a ma influenţa, pentru a influenţa dorinţa mea şi pentru a adăuga intenţia de a darui la ea.”

Nu stii exact ce ti se cere, dar încearca oricum. La urma urmei, doresti să descoperi Creatorul, adică calitatea de a darui. Vrei să simţi Lumea de Sus, să trăiesti în calitatea de a darui. Vrei să descoperi Kli-ul comun, sufletul comun, adică sa trăiesti cu grija pentru dorinţele tuturor celorlalti, care va deveni dezvăluita tie sub forma sistemului unui singur suflet. Treptat, datorită intenţiei dinainte şi în timpul studiului, împreună cu prietenii, vei ajunge la ceva numit un „miracol” şi vei începe să simti asta tot mai mult, tu chiar respecti si pretuiesti calitatea daruirii.

Brusc, devine foarte importanta pentru tine. Ea domneşte în întreaga lume, deoarece daruirea nu trebuie să fie exprimata. Este primara; de fapt, aceasta este intreaga forta a vietii în toata realitatea. Această calitate sprijină nivelul mineral, ridică nivelul vegetal, dă forţe vitale nivelului animal şi dă unitate omului şi conectare cu Creatorul.

Când acest „miracol” se intampla unei persoane, ea brusc simte iubire şi conexiune cu această calitate. Un sentiment special apare în interiorul ei, în raport cu calitatea de a darui. Este gata să primească de la ea tot ceea ce vrea să-i ofere, să facă orice doar pentru a deveni similara cu aceasta şi să-i dea placere. O persoană simte că este capabila să facă acest lucru şi că ea aduce astfel bunătate calitatii de a darui, Creatorului.

Toate acestea se întâmplă în interiorul meu sub influenţa Luminii. Cu toate acestea, se întâmplă numai în măsura eforturilor mele, în conformitate cu calitatea şi cantitatea acestora. Înainte de a studia, mă pregătesc pe mine, prin întrebarea: Pentru ce studiez? De ce deschid cartea? Răspunsul este că se intampla doar în scopul de a dobândi calitatea daruirii, pentru a descoperi forţa daruirii, pentru a descoperi Creatorul şi merge cu El. Cu alte cuvinte, este în scopul de a ma uni cu forţa daruirii, asa incat va stapani in mine, astfel s-ar transforma în intenţia mea de deasupra dorintei.

Acesta este modul în care o persoană avanseaza până cand intreaga dorinţa egoista devine revelata în ea, în timp ce forţa daruirii va deveni o intenţie pentru ea, dorinţa de a darui deasupra dorinţei de a primi. Apoi, dorinţa de a primi şi intenţia de dragul daruirii vor fi împreună şi o persoană va ajunge la unirea cu Creatorul.

In acest fel ne realizam corect. Este scris despre aceasta că: „Israelul face voia Creatorului.”

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 2/23/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: