Echilibrul este decis de sus

La nivelurile mineral, vegetal si animal, natura este un sistem integral ale carei parti nu au liber arbitru in a-i observa legile. Omului totusi ii este dat liberul arbitru: Se poate purta in armonie cu natura sau impotriva ei.

Astazi, in felul in care dezvoltarea civilizatiei isi urmeaza cursul, noi incepem sa recunoastem deficientele tendintei egoiste care ne aduce inspre autodistrugere. Ego-ul nostru a crescut atat de mult incat distrugem sistemul de echilibru pe Pamant, in timp ce de fapt noi, cel mai inalt grad de dezvoltare, trebuie sa stabilim acest echilibru.

Refacerea balantei in natura va crea conditiile pentru un comportament corect cu toate celelalte parti. Pentru asta trebuie sa devenim ca un singur om, sa atingem starea de de dragoste reciproca si grija. De aceea notiunea de iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti sta chiar la baza sitemului de valori al umanitatii. Realizam asta pentru ca sa putem exista intr-o lume globala, aceasta conditie este necesara astazi mai mult ca oricand.

Acesta este motivul pentru care stiinta Cabalei este revelata astazi. De mii de ani si-a asteptat timpul pentru ca sa se prezinte generatiei noastre cu oportuntatea de a se ridica la gradul de daruire.

Din prima parte a Lectia zilnica de Cabala 10/19/10, “Cel care isi intareste inima”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: