Învăţând din greşelile noastre

Întrebare: Noi spunem că, consumul excesiv este consumul pe cheltuiala altora. Dar, ca să vedem răul conţinut în el, trebuie să tragem cu ochiul la sfârşitul filmului?

Răspuns: Nu. Creatorului nu-i lipsesc mineralele, vitaminile, uleiurile, gazul, apa, sau orice altceva. El aranjează pentru noi necazurile în această lume astfel ca noi să începem să devenim conştienţi de ceea ce pierdem. Noi suntem în pierdere!

Creatorul nu îţi arată că în realitate tu treci în lumea spirituală fiindcă atunci tu vei pierde libertatea de a alege. În schimb, El te pune sub lovituri în această lume, din care tu ai să începi să înţelegi răul naturii tale. Tu nu Îl desoperi pe Creator ca fiind cauza necazurilor tale, ci pe propriul tău egoism.

Apoi, incapabil să îl corectezi, vei regreta că îl ai. Şi în acest fel, treptat, vei ajunge să înţelegi răul. Şi ce ai să poţi să faci cu asta? Cum ai să poţi să ieşi din cursă? Încet, dar sigur, vei ajunge mai aproape de soluţie.

Lipsa resurselor, dezastrele naturale, oamenii furând unul de la altul, sunt până la urmă toate, probleme artificiale. Acesta este „mărunţişul” destinat să ne ajute să descoperim în cele din urmă că noi ne furăm unul de la altul lumea spirituală.

De fapt, de ce ar trebui să împart cu tine ceea ce am şi să mă satisfac doar cu strictul necesar? Este numai pentru a putea învăţa din asta şi să dobândesc dorinţa de a aspira la spiritualitate. Acesta este scopul, şi totul este de la început structurat exact în acest fel. Altfel, fiecare om ar fi primit planeta lui.

Din partea a petra a Lecţiei zilnice de Cabala 6/22/2011 „Matan Tora” (Dăruirea Torei)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: