Nu risipi comoara

Baal HaSulam, Introducere la Cartea, Panim Meirot uMasbirot, paragraful 19: Primirea egoista a placerii poarta o picatura de otrava letala si astfel noi crestem pacatul nosrtu de doua ori… Ca rezultat asta indeparteaza ultimele sclipiri care raman din viata unei persoane, pentru ca el intalneste ingerul mortii, purtand o picatura de otrava in varful unei sabii si persoana deschide obedienta gura sa, inghite picatura si moare.

Noi suntem creaturi si trebuie sa intoarcem placerea Creatorului in placere de dragul daruirii pentru a ne bucura de doua ori: din placere si din adeziunea cu Creatorul. Va fi dulce si adevarat simultan. Totusi, intre timp, noi actionam in directia complet opusa si primim placere dintr-o dubla minciuna. Ne deschidem ranile si ne bucuram de faptul ca ne ducem mai aproape de moarte!

Asta este exact contrar vietii adevarate, deoarece sistemul nostru interior trebuie sa lucreze opus modului in care lucreaza in prezent. Trebuie sa ne schimbam pentru primire, dar de dragul daruirii; totusi, cu noi, totul se intampla in felul opus.

Reiese ca  persoana reuseste sa se bucure de suferinta ei si chiar sa fie mandra de ea. Puterea tuturor fortelor impure este construita pe aceasta baza. Totusi, spiritualitatea incepe exact deasupra.

Altfel, ingerul mortii va veni in cele din urma si va lua ultima picatura de viata de la o persoana. De ce moare o persoana? Pentru ca desface conexiunea cu Lumina, cu daruirea, care i-a fost data de catre natura, ca un mic foc, conform planului creatiei, pe care ea trebuie sa il dezvolte intr-o daruire mai mare, intr-un foc mai mare, o viata eterna. Totusi, noi risipim aceasta scanteie intr-o viata egoista  si murim in loc sa o dezvoltam si sa dobandim adevarata viata.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 18.07.10, Introducerea la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: