Recunoasterea Ego-ului Este Un Prim Pas Important

Intrebare: Ce ar trebui sa fac daca nu ma deranjeaza faptul ca-i urasc pe toti ceilalti si imi doresc sa ma folosesc de ceilalti pentru a-mi satisface dorintele proprii?

Raspunsul meu: Continua. Sa ajungi sa simti asta este o mare realizare. Dar acum intreaba-te: odata cu ura ta, intelegi ca aceasta este fara scop, nefolositoare si ca iti face rau? Intelegi ca scopul se afla pe cealalta parte a creatiei? Trebuie sa ajungi la intelegerea mentala a faptului ca scopul creatiei nu este in interiorul tau ci tine de ceea ce se afla in afara ta.

Problema noastra este ca noi tindem sa uitam un singur element: Lumina Superioara, Forta Superioara. Orice facem – incluzand studiile, diseminarea si munca in grup – foloseste doar ca sa atraga Lumina Superioara, in loc de a ne face sa castigam mai multe cunostinte sau senzatii. Doar Lumina ne schimba si ne poarta spre gandurile si sentimentele folositoare.

In acest fel avansam spre scop. Nu avem nevoie de intelepciune; avem nevoie doar sa atragem Lumina care Reformeaza. Din acest motiv trebuie sa pregatim un mediu in jurul nostru care ne va oferi intodeauna  suportul necesar. Apoi vom fi capabili sa vedem ca doar Lumina – o forta din afara noastra – ne poate salva.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed