Pentru a transmite mesajul către public

Întrebare: Se pare că fiecare orator ar trebui să fie psiholog. La urma urmei, dacă înțelege lumea interioară a unei persoane, știe ce să-i spună, ce puncte să apese pentru a fi mișcat. Funcționează în educația integrală atunci când dorim să reunim oamenii? Ar trebui să apăs și aceste puncte?

Răspuns: Cu siguranță. Ba chiar mai mult. Trebuie să pui o persoană în anumite stări, nu doar una, ci mai multe, și să-i direcționezi pentru a fi conectați unul cu celălalt, să joace anumite forme de comunicare, comportament, conexiune, retragere. Pe baza acestor exerciții, ar trebui să ajungă la o anumită concluzie.

Întrebare: Cum se vizualizează corect imaginea publicului? Ar trebui să ne concentrăm asupra unei singure persoane sau să percepem publicul în general?

Răspuns: Nu-mi propun să vizionez imaginea publicului pentru că le aduc în mod conștient mesajul meu, și după câteva fraze începe să lucreze în oameni, iar ei deja se raportează într-un anumit fel la mine, la timp, la loc, la ceea ce se întâmplă.

Eu ies la oameni pentru a-i uni astfel încât aceștia, în conexiunea lor, să înceapă să obțină o imagine mai exactă, mai înaltă a lumii.

Întrebare: Care este cel mai bun mod de a te comporta cu publicul: de a fi egal cu ei sau de a le arăta superioritatea ta?

Răspuns: Ar trebui să fii profesor, tutore. Mai experimentat, nu superior. Nu ar trebui să pui niciodată presiune asupra lor. Dar, acolo unde este necesar, îi poți îngrădi, astfel încât procesul educațional să nu fie interferat.

Întrebare: Cum simți nevoia oamenilor care stau în fața ta? Cum simți ceea ce le lipsește studenților tăi?

Răspuns: Trebuie să-i fac interesați de materialul pe care îl voi explica. Așa că încep întotdeauna prin a le spune ceva nou și special ce pot asculta. Încerc să-i inspir, să-i fac să se întrebe și să dorească să știe ce vreau să le transmit. Iar apoi le prezint viziunea mea asupra naturii și societății.

Din „Abilități de comunicare” de la KabTV 14.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: