Ghid pentru Team Building, partea 8

Principiile formării unei echipe: opriţi bârfa

Observaţie:. A șaptea regulă: Orice tip de bârfă este interzisă în echipă. Chiar și critica este posibilă doar la un moment prestabilit, cu o pregătire specială.

Comentariul meu:  Acest lucru este evident. În conformitate cu condiția anterioară de a ne vedea doar pe noi înșine și nu pe alții, ce critică poate exista? Înseamnă că mă critic. Sau, eu critic modul în care îi văd pe alții, în mine. Este pentru că nu văd niciodată pe altcineva.

Întrebare:  Cât de des recomanzi să avem întâlniri în care începem să ne criticăm reciproc și să formulăm pretenții?

Răspuns:  Câteodată, ca exercițiu. Poate o dată pe lună. Nu mai mult decât atât.

Întrebare:  Și până atunci ar trebui să ţin totul în mine?

Răspuns:  Și până atunci fexerciții: tot ce gândesc despre celălalt, gândesc despre mine.

Remarcă: Ai spus că în primele etape ale dezvoltării echipei, cel mai bine este să exprimăm critici nu direct, ci prin intermediul unor persoane responsabile. Până la urmă, dacă îi spun unei persoane direct, ca egoist, nu o va accepta și va exista un conflict.

Comentariul meu:  Da. Este mai bine să faceți asta indirect.

Întrebare:  Nu este mai bine să avem relații oneste, directe, între colegi?

Răspuns:   Poate. Dar depinde de etapa de formare.

Întrebare:  Deci, nu ați sfătui să criticăm direct în faza inițială?

Răspuns: Nu. Doar atunci când ați acumulat reciproc un număr suficient de clarificări, ciocniri și conexiuni reciproce, când începeți să vă înțelegeți mai profund, mai bine, iar obiectivul devine mai evident și mai necesar, atunci puteți trece la acest nivel de relație.

Întrebare: Trebuie să determinăm în prealabil câteva subiecte despre care nu vom vorbi, deoarece știm că acestea vor provoca conflicte? De exemplu, politica, religia și familia. Sau, dimpotrivă, ar trebui să descoperim toate acestea între noi?

Răspuns:  Nu. Nu vorbim despre nimic care poate fi primit prost de către alții. Nu ar trebui să aducem în discuție astfel de subiecte până nu ne-am descurcat atât de bine încât pur și simplu nu mai vedem pe alții ca pe altceva decât noi pe noi înșine. Atunci toate acestea vor dispărea. Nu va exista niciun motiv pentru restricții.

Observaţie: Într-adevăr, diferența dintre sexe, între bărbat și femeie, diferențele naționale și religioase sunt așezate atât de profund într-o persoană, încât până nu vă ridicaţi deasupra lor, este mai bine să nu atingeți aceste subiecte. Acest lucru poate distruge orice echipă: în afaceri, în sport, peste tot.

Din KabTV „Abilități de management” 18/06/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: