Ghidul pentru Cartea Zohar: Grupul este in care are loc Dezvoltarea Spirituala

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru Cartea Zohar

Pentru a ne pregati pentru dezvoltare spirituala, Creatorul trezeste in noi doua senzatii. Prima este goliciunea acestei lumi, si a doua este aspiratia de a ajunge la sursa vietii, trezirea punctului din inima. Punctul din inima, asemeni unei baterii intr-un camp electric ne aduce in locul in care il putem hrani si implini. Acest loc este grupul.

Putem vedea realmente cum oameni a caror puncte din inima se trezesc, sunt atrasi in mod natural unii spre altii. Intotdeauna in societatea umana se observa cum oameni cu dorinte similare se apropie tot mai mult unii de altii si se aduna in grupuri. Grupul este locul in care oamenii realizeaza legatura cu aproapele lor, la un nivel practic bazat pe principiile noi ale iubirii si unificarii, in locul urii si izolarii.

Prin urmare, munca este necesara si obligatorie pentru a ajunge la revelarea Creatorului. Ea permite persoanei sa evalueze cu adevarat, atitudinea sa fata de aproapele sau, si sa nu isi faca iluzii referitoare la spiritualitate, sau in legatura cu conexiunea personala cu Creatorul. In fond, Creatorul este proprietatea iubirii si daruirii, care salasuieste in legatura corecta dintre noi.

Asemenea grupuri au fost intotdeauna create in cursul istoriei umanitatii. Prin schimbarea relatiilor in cadrul grupului, catre daruire reciproca si iubire a oamenilor se creaza conditiile necesare pentru perceperea Superiorului, a adevaratei realitati. Citind cartile in care ei au scris despre lumea pe care au revelat-o putem sa dobandim enorma experienta pe care ei au acumulat-o si  sa intelegem cum sa dobandim o noua viata, pe cea mai scurta si eficienta cale.

Un asemnea grup este numit grup de Cabalisti. Scopul lor este sa se uneasca unii cu altii in spiritual, precum este scris in Tora: Ca un om cu o singura inima, Nu face altuia ce tie nu iti place, si Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti. In acest fel, ei se corecteaza pe ei insisi si obtin echivalenta cu Creatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: