Individualiştii au nevoie de asemenea de Grup

Este foarte dificil de înţeles ce este un Grup.

Eu am fost tot timpul un individualist, un singuratic, non-comunicativ din natură, preferând solitudinea şi cărţile în schimb la orice: Nu am nevoie de nimic altceva în viaţa mea.

La 33 de ani am început să studiez cu Rabash. Atunci nu am avut un grup, decât şase-şapte oameni în vârstă, alături de care eram fericit ca şi un copil între adulţi. Dar Rabash a spus că am nevoie de un grup, şi m-am gândit: „Ce ar fi mai bine decât ca oamenii care au studiat cu Baal Ha Sulam şi au trăit viaţa lor alături de Rabash?” Între ei m-am simţit în siguranţă ca şi un bebeluş în braţele unui adult.

Dar Rabash a spus: „Nu este nimic de făcut, ai nevoie de un grup.” Şi am organizat un grup de 40 de oameni tineri.

A fost total împotriva caracterului meu. Erau mai buni, prietenoşi şi se simţeau egali. Şi eu mă simţeam ca un outsider, mai mult, eu trebuiam să-i servesc, să-l ajut pe Rabash să organizeze un grup, cu toate că natural, nu am putut să trec peste asta! A fost foarte greu de înţeles de ce era nevoie de un grup. Inima nu vroia să accepte condiţia că trebuie să revelez lumea superioară în el.

M-am gândit că lumea superioară poate să fie experimentată cu ajutorul desenelor, să le înţeleg, să adâncesc cunoştiinţele şi sentimentele şi să încep să analizez. Aşa se întâmplă în fizică şi nu am putut să mă despart de o asemenea abordare stiinţifică. Am desenat, am făcut schiţe, şi am făcut până când, în final, am început să înţeleg o schemă complet nouă a universului, din cealaltă parte.

Am început să simt dintr-o dată că în fapt lumea noastră este aceeaşi lume superioară, dar la nivelul ei cel mai de jos. Este îndeaproape legată cu celelalte lumi care sunt copii la un nivel mai înalt, lumi care descind din ce în ce mai jos. În acest caz, singura schimbare este în material, care devine din ce în ce mai dens şi în cel mai ultim grad devine egoist, opus faţă de materialul creat original.

Dar tot ce vedem în această lume este absolut identic cu lumea superioară în concordanţă cu cu rădăcina în lumea spirituală şi ramura în lumea noastră.

Gradat, încep să mă obişnuiesc cu sistemul, să înţeleg că asta e calea, şi că nu este nimic în afară de asta. De aceea noi trebuie să vedem ce este în spatele lumii noastre şi deasupra ei şi că fără corecţii, ridicându-ne deasupra acestei lumi, noi nu vom reuşi. Aceasta este singura cale. Prin tine însuţi nu poţi să evadezi în lumea spirituală.

Se dovedeşte că tu eşti legat printr-o întreagă reţea a acestei lumi şi că trebuie să te ridici împreună cu ea! Nu este nici o cale de scăpare. Trebuie să înţelegi acest sistem şi să devii ataşat de el, totodată într-un nou mod – pentru ascensiune şi atunci vei fi capabil să te realizezi. Acesta este dintr-un punct de vedere, dacă privim sistemul de jos în sus.

Şi din celălalt punct de vedere, ma ajutat mult şi am început să studiez acest sistem nu de jos în sus ci de sus în jos, de la Creator, cum se uită Creatorul la lume, de sus în jos, aşa cum El ne vede pe noi, în formă corectată sau necorectată şi acţionează asupra noastră ca să ne tragă din starea egoistă către El.

Aceste două puncte de vedere opuse, de jos în sus (aşa cum ar trebui să creştem, constant devenind similari cu gradul următor) şi de sus în jos (aşa cum Creatorul se uită la noi) şi apoi unindule, completându-se unul pe altul. Trebuie să muncim cu ele, analizând clar calea de jos în sus şi de sus în jos.

Atunci articolul lui Rabash despre grup mi-a devenit mai comprehensiv, iar la prima privire a părut ceva naiv şi chiar instructiv cu consecinţe morale. Dar în realitate, ei au început să identifice legi foarte clare care sunt mult mai stricte şi mai puternice ca oricare din legile naturale. Şi toate legile de comportament – Nu aş dori să le numesc „legi la care suntem abonaţi” – sunt bazate pe a deveni din ce în ce mai similari cu noul grad superior, să intrăm în el, să facem un contact cu el, şi să fim incluşi în el. Aceasta este baza tuturor articolelor despre interacţiunea în grup.

Din Convenţia din Novosibirsk 8/12/2012, Lecţia 4

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: