O oportunitate este de sus , realizarea depinde de noi

Baal HaSulam , „Cornul lui Mesia ” : Să știți că asta este ceea ce înseamnă că copiii lui Israel sunt răscumpărati numai după ce înțelepciunea ascunsă este dezvăluită într-o mare măsură , după cum este scris în Zohar , „Cu aceasta compozitie, copiii lui Israel sunt răscumpărați din exil”

În evaluarea mea, suntem într- o generație care stă în pragul răscumpărării, dacă doar știm cum să răspândim înțelepciunea celor ascunse, maselor . Ni se cere să dezvăluim înțelepciunea secretă publicului . Dar ce va rămâne din mister, dacă îl dezvăluim? Problema este că în această etapă orbim cu oamenii despre o bună interconectarea, bazată pe principiul iubirii celuilalt ca pe tine însuţi, despre unitatea de dragul corectării umanității .

Prin numeroase fenomene suplimentare care se adaugă la dezvoltarea istorică evolutivă, vasele noastre , dorințele , sunt pregătite pentru momentul în care există generația care este capabilă să aducă intenția în viața sa și existenţa pe Pamant, nu pentru că a fost plasată în această „celulă „, în acest ” hambar „, în acest ” coteţ”, ci pentru că oamenii vor să știe de ce și în ce scop a avut loc această situație și ce stare sunt destinaţi să atingă. Trăim în această generație. Criza, disperarea  și alte lucruri negative ale zilei sunt semne ale schimbărilor despre care Baal HaSulam scrie . Condițiile necesare sunt deja stabilite de sus , dar trebuie să ne terminăm treaba de jos . Doar posibilitatea de răscumpărare vine de sus , iar restul depinde de noi .

Am acceptat că există o condiție prealabilă pentru răscumpărare – ca toate natiunile lumii să recunoască legea lui Israel .
Ca urmare , întreaga noastră dorință de a primi , revelată de acest moment , va ajunge la punctul în care înțelegem că trebuie să fie schimbată . Și chiar dacă suntem incapabili de acest lucru , chiar dacă puterea egoistă a lui” Faraon ” domină peste noi , în același timp, este clar : Trebuie să ne ridicăm deasupra ei . Înțelegem că într-o zi vom realiza corecția universală și , în avans, suntem de acord cu această stare viitoare și dorim ca ea să vină , deși nu am ieşit  încă de sub puterea egoismului .

Această cunoaștere , această conștientizare , această cerință , înseamnă că Faraon , de asemenea, știe , înțelege și este de acord că părţile lui au mers în intenția altruistă . El este dispus să se sacrifice pentru a da drumul unei părţi din el , astfel încât să fie corectată și să vină la dăruire, deconectându-se de intențiile egoiste . Asta este eliberare .

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala 23/08/13 , Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: