10 X 10 = 1

Întrebare: Ce acţiuni putem efectua în scopul de a atrage, mai puternic,  Lumina care Reformează?

Răspuns: Lumina Înconjurătoare este constituită din revelaţiile Luminii Interioare, în cele zece Sefirot care se completează reciproc. Asta înseamnă că, fiecare Sefira este încorporată în toate zece. De aceea ar trebui să fie zece prieteni care se conectează. Astfel, fiecare îl include pe celălalt în interiorul lui. Zece prieteni trăiesc în interiorul meu. Acum, ei sunt toţi împreună. 10 x 10 formează un vas general.

Apoi, în conexiunea lor „deasupra raţiunii”, deasupra ego-ului lor, Lumina Interioară este revelată. Aviut (grosime) rămâne jos, Lumina Reflectată (Ohr Hozer) deasupra şi, în această Lumină Reflectată, se găseşte o dezvăluire a unui nou grad, Lumina directă (Ohr Yashar).

Nu am atins încă,o asemenea stare şi suntem în punctul cel mai jos. Munca noastră constă în a organiza şi aranja conexiunile corecte între noi, astfel că, Lumina Interioară, se revelează în noi, ca Lumină Înconjurătoare. Lumina Înconjurătoare include Lumina Hochma, care este îmbrăcată în Lumina Hassadim, deoarece este aceeaşi Lumină care străluceşte în Partzuf-ul nostru superior, la care vom ajunge curând.

Noi trebuie să încercăm să atingem aceeaşi formă corectată, în care toată lumea este încorporată în toată lumea. Este ceea ce numim dorinţa de iubire a fiinţelor create. O astfel de conexiune, integrarea reciprocă a unei dorinţe în alta, o dorinţă de a umple toate golurile necunoscute, se numeşte iubirea pentru celălalt, iubirea de fiinţe create. Spre aceasta ar trebui să aspirăm, deoarece în acest mod atingem iubirea de Creator. Când Lumina Directă străluceşte şi se dezvăluie în Lumina Reflectată, ne dă sentimentul că am atins conexiunea, unitatea şi adeziunea cu forţa superioară a dăruirii, care este numită „Creator”.

Prima parte a Leţiei zilnice de Cabala, 30.06.2013, Scrierile lui Rabash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed