A acoperi pământul cu Sukkah (bolta) Luminii corecției

Întrebare: În timpul sarbatorii Sukkot, Sărbătoarea Corturilor, vom construi o Sukkah și  elementele pe care ea le acoperă. Ce simbolizeaza aceasta  structură ?

Răspuns: Structura Sukkah și toate materialele care sunt utilizate pentru a o construi sunt în conformitate cu metoda și gradul atributelor superioare de care avem nevoie pentru a ne trezi.

Acoperisul  Sukkah este format din ramurele verzi ale copacilor, astfel încât umbra, pe o zi cu soare va fi mai mare decât lumina, iar lumina va veni doar partial, printre ramuri și frunze.

Acoperișul simbolizeaza Masach (ecranul), care ne separă de lumea de sus si de Lumina care o umple. Dar, din cauza asta, am format un ecran (Masach) spiritual în noi înșine. Pentru a neutraliza ecranul superior (Masach).

Ecranul (Masach) superior este unul care ascunde, și ecranul (Masach) nostru este unul care dezvaluie. Astfel, în timpul  neutralizarii ecranului (Masach) superior de catre ecranul (Masach) nostru, lumina începe să ne lumineze și să ne corecteze.

În timpul celor șapte zile, ne umplem treptat cu această lumină, și în a opta zi, am ajuns la starea de a fi complet corectati, sărbătorind Simchat Tora (bucuria Torei). Acest lucru înseamnă că lumina Torei ajunge la sfârșitul său firesc:  umplerea  Kli-ului (Kli=vas de primire a placerii), corectarea sufletului.

Întrebare: Noi întotdeauna vorbim despre importanța actelor spirituale și a celor care nu sunt fizice. Deci, de ce profesorul, Rabash, trata construirea Sukkah cu atâta pasiune, într-o asemenea măsură încât a verificat dacă acoperișul a fost suspendat și nu conectat la vreun stâlp… şi așa mai departe.

Răspuns: In acest mod se comportă cineva. Dacă ceva este valoros pentru el, se referă la el cu mare atenție, chiar și pe nivelul cel mai de jos, nivelul fizic.

În cazul în care motivațiile interioare profunde sunt foarte dragi pentru noi, atunci vom menține aceasta atitudine respectuoasă a simbolurilor în lumea noastră. Desigur, cele mai importante sunt corecțiile spirituale. Dar atunci când o persoană începe să lucreze pe plan intern, atunci simbolurile interioare devin un stimulent care il atrage la acțiuni externe adecvate.

În afară de faptul că, sărbătoarea corturilor (Sukkot) este pur și simplu o serbare frumoasa  și un prilej de fericire, oamenii se adună împreună sub Sukkah (bolta Luminii corectiei), cineaza împreună, cântă și sunt fericiti.

Va veni un moment în care întreaga lume va intra într-o Sukkah imensa si întreaga lume va fi fericita.
Din  KabTV „Secretele  din Cartea  Eterna” 6/18/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: