A garanta viaţa unui prieten

 Întrebare: Care este responsabilitatea pe care ar trebui să o luăm pentru celălalt?

Răspuns: Există dificultăţi în viaţă, atunci când o persoană se trezeşte fără bani şi fără prieteni şi nu are cui să se adreseze. Imaginaţi-vă că sunteţi neputincioşi şi total dependenţi de alţii, precum minerii sub pământ. Dacă cineva nu are grijă de voi de sus, sunteţi pierduţi.

Asta trebuie să simţim: dependenţa disperată de prieteni. Fără ei, nu vom supravieţui, nici nu vom atinge obiectivul, nici nu vom fi capabili să ne susţinem. Totul se reduce la o teamă corporală, bestială, care obligă o persoană să preţuiască Arvut (garanţia reciprocă).

Un nou sistem se dezvăluie în noi, în care depindem în totalitate de celălalt. Deci, ce garantăm noi? Noi garantăm oxigen şi tot ceea ce susţine viaţa. Acest sentiment depinde de modul în care lumea întreagă încearcă să ajungă să-l cunoască. Apoi, atunci când urcăm treptele spirituale, vom simţi această dependenţă până la oase şi în fiecare respiraţie pe care o luăm, precum scafandrii care au o butelie de oxigen la gură şi respiră printr-un tub care-i uneşte.

Aceasta este garanţia mutuală (Arvut). La urma urmei, noi suntem “legaţi” în sufletul colectiv, fără ca noi să o vedem încă. Dar, puţin câte puţin, Creatorul dezvăluie adevărata stare pentru noi: El elimină ascunderea.

Din discuţie de sâmbătă seara, “Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: