A pastra distanta corecta fata de Lume

Intrebare: Cum ma pot opri din a urmari placerile acestei lumi si sa dobandesc interesul in conectarea cu ceilalti?

Raspuns: “Rasa” exterioara ne opreste cand ne alaturam unui grup si incepem sa ne concentram asupra interesului acestuia. Baal HaSulam si Rabash ne explica cum in aceasta lume, noi ar trebui sa ne preocupam doar de nevoile imediate. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne limitam in viata de zi cu zi cererile doar la necesitatile biologice. Aceste limitari privesc mai mult mass media.

Daca avem nevoie de informatii pentru vitoarea diseminare a Cabalei sau pentru avansarea profesionala, atunci este obligatoriu pentru noi sa facem asta. Nu ne interzice nimeni sa ascultam si sa privim la mass media, si nici nu ne cere sa ne izolam de lume. Insa, trebuie sa intelegeti cum sa alegeti informatia corecta de vreme ce in mod clar aceasta ne afecteaza.

Este imposibil sa absorbim ceva, si inacelasi timp, sa ne tinem departe de acel lucru. In momentul in care lasati informatia sa va patrunda, impresiile stagneaza acolo. De aceea trebuie sa ne protejam de informatia gresita. Altfel, ne expunem lumi intregi, si aceasta se “strecoara” in noi.

A mentine contactul cu alti oameni este esential, insa acest lucru trebue calculat. Masura in care trebuie sa absorbim pentru a avansa spiritual este numita “esentiala” sau “necesara”. Desigur ca, nimeni nu sugereaza ca trebuie sa va izolati intr-o manastire sau sa locuiti intr-o pestera, insa in acealsi timp, nu este bine sa va expuenti dezordinii pe pare lumea din jurul nostru o produce.

In orice altceva, trebuie sa ne gasim sub influienta potrivita a mediului si sa studiem surse autentice Cu ajutorul intentiei corecte si a grupului, ne vom intensifica dorinta si vom vedea mai clar scopul.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 31.10.10, Nevoia de dragostea prietenilor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: