A propos de Cabala, de Marx şi de o mare minciună

Astăzi, tendinţa care ne însoţeşte de-a lungul veacurilor în dezvoltarea noastră, se apropie de final. Ego-ul ne-a obligat să coborâm din copaci şi să începem evoluţia umană. Am traversat mai multe etape şi numeroase forme de viaţă: sclavagism, libertatea fictivă, Evul Mediu şi capitalismul. Am muncit constant pentru a face profit, a reuşi şi a progresa. Dar astăzi, „parteneriatul” nostru cu ego-ul a ajuns la final.

Există mai multe motive pentru asta, unul dintre ele fiind că ego-ul nu se mai simte mulţumit. Noi obţinem toate beneficiile, dar nu ne mai satisfac. Chiar bogaţii resimt din ce în ce mai mult că nu rămân cu nimic, că împlinirea fără deficit nu aduce nicio plăcere. În general, elita tratează lumea ca o proprietate a sa şi construieşte „o lume întreagă” numai pentru ea. Prin intermediul mass-media, ei ne fac confuzi, ne conving să muncim de dimineaţa până seara, să cumpărăm produse şi servicii şi să lucrăm, apoi, din nou. Există o confuzie constantă, războaie şi revolte precum „primăvara arabă”. De ce? Pentru ca ei să poată domina lumea liniştiţi şi să facă profituri de miliarde, pentru ei înşişi. Este o muncă fără sfârşit a guvernelor şi a altor canale controlate de o mână mică de oameni.

Cu toate acestea, au început deja să simtă că sunt gata să piardă controlul. Conform legilor evoluţiei egoiste, lumea, în forma sa actuală, a ajuns la final, în faţa unei crize globale. Nimeni nu a vrut asta, inclusiv elitele, interesate să menţină şi să continue, pe termen nelimitat, societatea de consum. Dar aceasta nu funcţionează.

Acum, trebuie să decidem încotro ne îndreptăm. Astfel, pe de o parte cărţile lui Marx sunt gata sa fie redeschise şi, pe de altă parte, înţelepciunea Cabala este revelată.

Astăzi, există discuţii cu privire la utilizarea diferită a dorinţei de a primi. Faza următoare este construcţia unei societăţi unite unde oamenii lucrează aproximativ o oră pe săptămână, deoarece noi nu avem nevoie de ceea ce producem acum. Astăzi, unitatea este modelul esenţial pentru societatea umană. Fără ea, noi nu vom fi în măsură să primim pâinea noastră de zi cu zi. Dacă nu ne conectăm, nu vom avea bunurile de bază. Dar umanitatea nu ştie cum să se conecteze, deşi asta trebuie făcut. În consecinţă, atunci când se confruntă cu o sarcină aparent imposibil de realizat, merge spre anihilare, fără o cale de ieşire.

Exact aici revelăm înţelepciunea Cabala din ascunzătoarea sa, „fluturând-o” pe fundalul „Capitalului” lui Marx, în speranţa că vom fi auziţi.

Întrebare: Ce dovadă putem aduce?

Răspuns: Avem două căi de dovedi asta:

  1. Există o dovadă rațională, așa cum este spus: ”Este cel înțelept cel care vede viitorul”. Putem să îi convingem pe oameni că abordarea noastră este adevărată pe baza unor exempel, fără să așteptăm necazuri mai mari.
  2. Sau, dovezile pot veni sub forma unor dezastre

Din partea noastră, încercăm să convingem oamenii înaintea loviturilor, dar nu este ușor. Nu controlăm media. Elitele au construit armate de economiști și experți financiare și alți experți, al căror scop este de induce în confuzie oamenii și a cultiva marea minciună. Asta și pentru ca oamenii care sunt în topul piramidei să poată să conducă. Să conducă ce? Astăzi, chiar și ei nu știu exact. Nu mai este sub controlul lor…

 

Partea a patra a Cursului zilnic de Cabala, 15.02.2013, Pacea

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: