Acces la programul lumii, partea 1

Intrebare: Studiul Torei a fost indeletnicirea evreilor de-a lungul istoriei, dar in timpurile noastre atitudinea noastra a devenit controversata.

Secularii asociaza studiul Torei cu Evreii Ortodocsi, imbracati in negru, leganandu-se peste o carte. Care este intelesul in “angajarea in zi si in noapte” daca, pentru majoritatea, studiul Torei este limitat la cateva cursuri in programa scolara.

Raspuns: Studiul Torei absolut nu este ceea ce implica in zilele noastre. Tora este un program al intregii lumi. Sistemul care controleaza universul nostru si pe noi toti peste timp, miscare si spatiu este numit Tora. Prin urmare, angajarea in Tora inseamna sa studiezi asa cum este lumea organizata, cum functioneaza si ce programe o controleaza, o dezvolta, iar avansarea noastra ca si oameni este prin participarea in acest program.

Daca cineva primeste acces la acest program, il poate invata si se poate corecta cu ajutorul lui, aliniindu-se cu intreaga lume si cu sistemul general al naturii. Natura este numita Creator, prin urmare, adevaratul studiu al Torei este recunoasterea tuturor marginilor naturii care sunt incluse in intregul univers.

Sa studiezi Tora inseamna sa inveti sistemul general al naturii, programul lui, legile si forta care il opereaza. Studiem nu de dragul curiozitatii, ci pentru a ne alatura in munca acestui sistem. La urma urmei, in ciuda faptului ca suntem in interiorul sistemului, ni se da o anumita libertate de alegere si abilitatea de a ne corecta, ajungand la aceeasi lungime de unda cu sistemul.

Daca imi schimb natura si ma ajustez la sistem, incep sa intru il el si sa il inteleg. Dintr-o o persoana normala, care traieste pe aceasta planeta mica, un numar limitat de ani, devin o persoana care urca nivelele spirituale. Toata natura, programul sau, procesul de dezvoltare, infinitul si eternitatea mostenita de natura devin clare mie.

Pe langa simtirea din senzorii corporali de la nivelul animal, pot dezvolta in mine un sistem care este similar catre intreaga natura inconjuratoare și care este numit suflet. Initial nu am suflet, dar il pot dezvolta prin studiul sistemului general al naturii – al programului care exista in natura si care este numit Tora.

Prin urmare, studiul Torei nu este studierea unei simple carti; lucram la schimbarea noastra si ne ridicam deasupra nivelului superior celui in care ne aflam. Multumita la asta, capat oportunitatea sa vad lumea de la un capat la altul, in distante nelimitate, peste timp, miscare si spatiu. Voi sti conditiile care au precedat formarea universului, inceputul dezvoltarii sale si rezultatul la care trebuie sa se ajunga.

Ma vad in asta, si vad, acea parte eterna din mine cum se transforma si inteleg cum se schimba si cum sa o ajut sa se dezvolte in cel mai bun fel. Inteleg, de asemenea, cum este posibil sa afecteze intreaga realitate, intreaga lume, toti oameni si, in special, poporul Israel, astfel incat toata lumea sa se dezvolte bine si corect.

Momentan suferim constant de la loviturile naturii care ne imping sa ne dezvoltam prin oscilari ascutite. Aceasta este numita cale suferintei, forma naturala de dezvoltare (Beito). Cu toate acestea, in loc de asta, noi insine putem aspira sa avansam sa ne dezvoltam, vazandu-ne viitoarea stare si sa ne miscam in directia cea buna. Aceasta se numeste calea accelerata (Achishena).

Se dovedeste ca studiul Torei implica revelarea fortelor speciale din natura inconjuratoare prin care intreaga umanitate se poate dezvolta in modul perfect catre un scop sublim, peste spatiu si timp si permite la toata lumea sa atinga nemurirea si perfectiunea.

Asa cum se poate vedea, asta nu are nimic de a face cu ceea ce se studiaza din Tora in prezent si cu ce este lumea obisnuita.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: