Acelaşi joc, secţiuni diferite

Toţi suntem conectaţi printr-o „pânză de păianjen” de forţe care penetrează toate relaţiile noastre. În general, sunt forţele de primire sau forţele de dăruire. Dacă o persoană descoperă oricare dintre aceste forţe, este ca şi cum ar fi suspendată în vid. De obicei, cu toate acestea, forţele pozitive sau negative sunt dezvăluite în ea şi, împreună, ţes reţeaua generală.

Astfel, „pânza de păianjen” există şi aparţine unei persoane în ce măsură simte, în ce punct este în ea şi în ce măsură ea doreşte ca aceste forţe să fie corporale sau spirituale. Putem spune că suntem într-o poziţie fixă, în această reţea, indiferent de locaţia noastră fizică. Şi adăugând „cel care schimbă locul, schimbă norocul” desemnăm „coordonatele” spirituale. Dacă merg dintr-o ţară în alta şi văd oameni diferiţi şi un mediu diferit în jurul meu, asta nu înseamnă că am schimbat poziţia mea în sistem, în niciun fel.

Eu sunt în acelaşi punct, în aceeaşi reţea, dar acum, pur şi simplu, pare diferit. Chiar daca „şansa” mea s-a schimbat, ceea ce înseamnă forţele care acţionează asupra mea, asta nu înseamnă că am schimbat poziţia în reţeaua spirituală. Singurele manifestări, „hainele”, scena în teatrul Creatorului – prin care El mă conduce – sunt schimbate. Dar, directorul este acelaşi şi jocul este acelaşi joc şi, în spatele noului întreg, există aceleaşi scene secundare.

Întrebare: Pe ce ar trebui să pun accent? Unde ar trebui să fac efort?

Răspuns: Creatorul mi-a spus: „Te-am adus la un loc de alegere, acum ia-l”. El m-a condus la grup, dar este doar locul ales de El, în timp ce, alegerea în sine, este în mâinile mele. Este ca şi cum vin la urna de vot care a fost, deja, pregătită pentru mine şi acum, alegerea este a mea.

Partea a treia a Cursului zilnic de Cabala, 30.04.2013, „Garanţia mutuală”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: