Activitățile corporale și avansarea spirituală

Intrebare: Fiecare persoană are abilităîile și talentele care i-au fost date din naștere. Cum să le folosim în mod corect în viață ?

Raspuns: O persoană talentată, să presupunem un muzician, un pictor sau un scriitor, poate combina cu siguranță Înțelepciunea Cabalei cu activitățile ei specifice, dar este foarte dificil din moment ce investește atât intelectul, cât și emoțiile în creația lui, care în principiu ar trebui investite în înțelepciunea Cabalei.

Când o persoană este implicată în Înțelepciunea Cabalei, în dezvoltarea spirituală, consumă multă energie pentru a tanji dupa ea, în inima sa, în sufletul său și, de asemenea, în intelectul său. Nu se combină prea bine cu activitățile lumești cum ar fi știința sau arta.

Intrebare: Nu este posibil ca aceste talente să fie date persoanei în mod special ca să le poată aplica în Înțelepciunea Cabalei ?

Raspuns: Oricât de ciudat ar suna, nu există activități corporale care pot fi de folos în Înțelepciunea Cabalei, exceptie facând scrisul și desenatul, iar acestea trebuiesc folosite cu scopul de a disemina Înțelepciunea Cabalei, de a o descrie și de a o aduce mai aproape de oameni.

Intrebare: Cum rămâne cu teatrul, pictura si sculptura ? Mai ales că aduc multă bucurie sufletului. …

Raspuns: Nu știu de ce oamenii cred ca sufletul este “fericit” când cineva vede o sculptura. Înțeleg că oamenii gândesc în felul acesta, dar acela nu este suflet.

Observarea în felul acesta vine din nevoile fizice, care controlează persoana, dar acestea se vor schimba către o observare mai internă.

Omul nu ar trebui în nici un fel să distrugă, minimizeze, să scape sau să îi fie rușine de ceea ce este in el sau să se acuze că încă are anumite nevoi sau apucături.

Se poate bucura de artă, literatură, muzică și orice altceva, dar ca rezultat al studierii Cabalei, când începe să devină mai aproape de revelarea lumii spirituale, aceasta revelare va fi atât de comprehensivă și cuprinzatoare, emoționantă și împlinită, încât nu va mai avea loc în inima sau în mintea sa să fie altceva decât munca simplă necesară.

Rabash, profesorul meu a explicat că cel mai bun lucru pentru un Cabalist este să fie un pantofar. Se referea la orice muncă monotonă care permite persoanei să se gândească la spiritualitate.

Din lectia de Cabala in limba rusa in 10.07.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: