Adaptarea la programul naturii

570Comentariu: Tinerii părăsesc școala, intră într-o lume nouă iar ceea ce li se dă, ei nu vor și nu li se oferă altceva.

Răspunsul meu: Lumea noastră este lumea egoismului. Oamenii au putere egoistă unul asupra celuilalt și o astfel de putere preferă să funcționeze cu forță. Nu poți face nimic aici. Puterea nu întreabă dacă este bine sau rău, este posibil sau nu. Dacă poate câștiga, atunci se realizează pe sine imediat.

Desigur, înțeleg direcțiile multilaterale ale tinerilor în dorința lor de a vedea lumea pentru alții. Dar ei trebuie să realizeze că, în primul rând, depinde de cât de mult se pot pregăti pentru asta.

Într-adevăr, pentru a schimba viața în Iran, de exemplu, sau pentru a scrie o carte bună pentru chinezi, sau pentru a face altceva în orice țară din lume, ei trebuie să înțeleagă care este legea fundamentală a naturii și unde ne conduce natura, din moment ce nu putem acționa împotriva ei.

Vedem cum, de mii și mii de ani, omenirea a încercat să urmeze calea pe care a inventat-o pentru sine, crezând că aceasta se presupune a fi o cale bună, corectă. De fapt, a fost în mod constant greșit. Alegerea unei căi noi merge prost, o altă cale nouă, greșită din nou. Ca un grup de oameni mici într-o pădure imensă. Suntem în astfel de condiții până astăzi.

Dar acum ne este dezvăluită înțelepciunea Cabala, care explică legile dezvoltării lumii, programul său și scopul dezvoltării. Prin urmare, trebuie mai întâi să studiem toate acestea și apoi, pentru a înțelege mai mult acest program și a ne adapta la el, nu el la noi, ci eu la el! Pentru că acesta este programul naturii, nu putem rupe natura. Ne descompune dacă este nevoie.

După ce vom stăpâni acest program și îl vom înțelege, trebuie să ne adaptăm cumva la el, astfel încât să putem trăi în el, să ne dezvoltăm în raport cu el. Atunci ne vom apropia de natură și vom vedea cu adevărat și vom simți în ce curs al vieții suntem plasați și cum vrea să ne schimbe.

Să acționăm în aceeași direcție în care ne afectează natura – aceasta va fi starea noastră cea mai confortabilă și corectă. Acest lucru ar trebui învățat.

Din emisiunea de pe KabTV „Lumea integrală” 13.07.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: