Adevărul despre cele trei religii, partea întâi

Întrebare: Din ce motiv a devenit atât puternic fanatismul religios în ultimii ani? Islamul și-a început călătoria spre Vest și cucerește treptat Europa și Statele Unite. Astăzi trăiesc în Europa cca 54 de milioane de musulmani; 7 milioane se găsesc în Franța.

Tendința de islamizare se accentuează, dar, ceea ce este mai rău, se amplifică prin mișcări radicale, extremiste. În Europa de astăzi există “ghetouri musulmane” în care se tem să intre atât rezidenții cât și poliția. Locuitorii acestor zone își duc viața închisă, în jurul moscheilor, conform unui sistem legal care se supune legilor islamului.

Acest fenomen a crescut până la dimensiuni amenințătoare și a scăpat de sub controlul guvernului. Războiul cultural a început în Europa centrală, care a fost un exemplu de libertate, democrație, egalitate și pluralism.

Dintr-o dată un corp străin începe să se dezvolte aici, în totală opoziție cu toate principiile sale de bază – islamismul radical – aducându-ne într-un trecut tenebros în ceea ce privește egalitatea femeilor și celelalte realizări moderne.

Primul ministru olandez, Geert Wilders, fondator al partidului “Libertatea”, a ținut un discurs prin care a avertizat lumea cu privire la marele pericol care amenință Europa. În opinia sa, ne aflăm în ultimele stadii ale procesului de islamizare a Europei, care amenință nu doar existența acesteia, dar și existența Statelor Unite și a tuturor civilizațiilor vestice, pentru că duce la extremism, violență și intifada.

De ce a crescut atât de mult popularitatea islamismului radical, în special în rândul tinerilor?

Răspuns: Ideea este că am ajuns în ultimele stadii ale procesului de dezvoltare umană, care a durat câteva mii de ani. Civilizația umană a luat naștere în Babilonul antic și s-a dezvoltat în două direcții: o parte din omenire l-a urmat pe Abraham și o altă parte s-a împrăștiat în întreaga lume. Ulterior, doactrina lui Abraham a devenit fundamentul celor trei religii universale: iudaism, creștinism și islam.

Aceste religii s-au dezvoltat în această ordine, una după cealaltă. Iudaismul s-a dezvoltat direct din Abraham. Creștinismul a fost fondat acum 2000 de ani, o dată cu apariția primelor comunități creștine. Islamul a apărut abia în secolul al șaptelea.

Fiecare religie a cunoscut o relativă înflorire și un declin, conform acestor stadii. Iudaismul a înflorit în adevărata sa formă până la distrugerea (templului) Beit HaMikdash. După aceea poporul evreu a abandonat principiul “Iubește-ți vecinul ca pe tine însuți,” care a constituit baza doctrinei lui Abraham și prin urmare a plecat în exil. Acest exil a fost unul spiritual, din starea altruistă, o cădere din dragostea frățească în ură.

Creștinismul a înflorit până în Evul Mediu, după care a început declinul său, s-a schimbat și s-a divizat o dată cu apariția mișcării protestante.

Islamul a fost într-o stare latentă și nu s-a exprimat cu întreaga sa putere. Doar târziu, când iudaismul și creștinismul au slăbit atât de mult încât nu au mai putut determina forma societății,  islamul a devenit puternic. Într-adevăr, este scris în Tora că la sfârșitul zilelor, în ultima etapă de dezvoltare umană, islamul va acumula o mare putere, fiind scris despre Ișmael, (Geneza 16:12) “…mâna lui va fi împotriva fiecărui  om și mâna fiecărui om, împotriva lui … ,” aceasta însemnând că această religie se va ridica peste toate celelalte.

În primii 2000 de ani a înflorit iudaismul, după plecarea lui Abraham din anticul Babilon, adică aproximativ până la începutul erei noastre. Aceasta a fost perioada în care iudaismul a existat în adevărata sa formă spirituală, exercitându-și întreaga sa putere. Totuși, după aceea poporul evreu a căzut de pe nivelul său spiritual și a început să se scufunde în dorințe fizice. Din acest motiv au fost exilați. Fiecare generație s-a scufundat mai adânc decât precedenta.

După înflorirea iudaismului a început să apară și creștinismul. Creștinismul s-a dezvoltat furtunos, până când s-a stins din interior. Astăzi, ne aflăm în perioada de declin a creștinismului, care și-a pierdut fosta putere. În Europa, pentru a fi creștin nu este nevoie decât de o cruce atârnată în jurul gâtului.

În anumite locuri, au mai rămas creștini fanatici, dar aceștia nu au fost creștini încă de la începuturi, ei au acceptat doar recent creștinismul, cum ar fi în America de Sud. Pentru ei creștinismul este încă o religie nouă. Ea există de 2000 de ani dar a ajuns în America abia după descoperirea acesteia de către Columb, acum 500 de ani, așa că în America mai există creștini devotați.

Islamul începe abia acum, în zilele noastre, să se trezească. Până acum s-a aflat în perioada de incubație. După cei 2000 de ani de înflorire a iudaismului și după cei 2000 de ani de dezvoltare a creștinismului, a venit rândul islamului.

Din programul KabTV “A New Life” 8/31/14

One Comment

  1. […] Începutul acestui articol se regăsește în Adevărul despre cele trei religii ale lumii, partea întâi. […]

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed