Adeziunea la infinit

712.03Întrebare: Există vreo diferență între conceptele „eu” și „conștiința mea”?

Răspuns: Depinde de tine: de ceea ce identifici.

Te identifici cu o parte a conștiinței superioare sau doar cum te simți în corpul tău muritor? Te identifici ca existând într-un fel de „organism”, de exemplu, într-un grup? Totul depinde de definiția ta despre tine.

Cum altfel? Cine îți va da o definiție atât de universală? Chiar dacă Cabala vorbește despre asta, tot nu înseamnă nimic. Principalul lucru este modul în care te definești.

De fapt, ești cea mai înaltă conștiință. Mai mult decât atât, nu ești doar o parte a acestei conștiințe, deoarece prin dezvăluirea ei, prin ea, realizezi fuziunea cu întreaga conștiință, numește-l Creator. Aceasta este cea mai înaltă realizare a ta, fuziunea cu El, dar procedând dintr-un punct individual, care este „eu-ul” tău.

Întrebare: Și ce este individualitatea?

Răspuns: În faptul că în acest caz reprezenți ceea ce se numește „Adam”. Pe de o parte, înțelegi punctul culminant al unei posibile revelații, care nu mai este deloc în natură. Pe de altă parte, doar tu înțelegi acest lucru, procedând din punctul tău individual.

Întrebare: Se pare că „eu” este ceva care include absolut totul și, în același timp, ceva foarte individual, pe care nimeni altcineva nu îl are?

Răspuns: Individualitatea ta nu dispare nicăieri. Acestea sunt datele tale primordiale din sistemul general.

Dar, datorită faptului că te conectezi cu întregul sistem pe proprietatea de acordare, dorești să intri în el, pari să dobândești întregul sistem. Devine al tău în raport cu punctul tău. Și se dovedește că punctul tău individual, îngust și dur, de fapt un punct, aderă la întregul sistem, care este infinit.

KabTV „Întâlnirile cu Cabala” 29.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: