Afacerile fictive periculoase

Baal HaSulam, Scrisoarea 47: Prin urmare, îndepărtați-vă de toate afacerile fictive, și acordați atenție să vă gândiți și să veniți cu invențiile corecte pentru a vă conecta inimile ca o singura inimă … și începeți să vă conectați cu dragoste, în măsura corectă, și apoi veți găsi un gust în ea.

Întrebare: Ce sunt „afacerile fictive”?

Răspuns: Afacerile fictive sunt tot felul de eforturi care nu sunt îndreptate spre obținerea scopului spiritual. Aceasta include orice efort care este mai presus de efortul de a furniza corpului necesitățile de bază și de a dedica orice altceva obținerii scopului.

Orice efort care este chiar și un pic deviat de pe acest traseu este fictiv, ceea ce înseamnă că doar ți se pare că vei obține ceva din el, dar, de fapt, imediat te împinge spre calea „la timpul său”, calea suferinței.

Se pare că există un scop spiritual înaintea mea (!), și dacă lucrez pentru el, voi câștiga ceva. Fac eforturi și câștig din asta. Dacă este un scop adevărat, ceea ce înseamnă că este pe calea Creatorului, atunci lucrez corect.

Dar acest scop se poate să nu fie îndreptat spre Creator (!), iar eu nu știu direcția corectă, și mi se pare că acest scop este adevărat. Dacă-mi investesc puterile în el, atunci, în schimb, primesc suferințe care mă împing de la spate în loc de un câștig. Acestea sunt numite „afaceri fictive.”

Pare că am profit de pe urma lor și că îmi doresc scopul adevărat. Chiar profit material:  profit fizic, bani, respect, cunoștințe, toate acestea mă conduc în cele din urmă, după multe eforturi de-a lungul drumului, la un gol, la suferințe.

 

Acest scop fictiv, afacerile fictive, pot fi foarte complexe și complicate. Poate dura 30 până la 40 de ani pentru ca eu să-mi dau seama în sfârșit, că scopul a fost fictiv. Nu este doar o singură afacere, ci pot fi foarte bine multe afaceri. Tot ceea ce faci dincolo de necesitățile de bază ale corpului aparține acestor tranzacții fictive.

 

Confruntarea cu necesitățile de bază este o necesitate, deoarece nu ai de ales. Toată atenția, 100% din aceasta, trebuie să se concentreze într-o singură direcție – la Creator. Apoi, în măsura în care trebuie să faci eforturi pentru familia ta, este deja o necesitate, deoarece toate gândurile tale vor fi concentrate pe Creator.

 

Nu este clar faptul că acest scop este fictiv. Aceasta este o mare întrebare pentru tine. Chiar dacă ești conștient de asta în mod rațional, nu ești de acord cu el din punct de vedere emoțional. Apoi, te afli intr-o luptă interioară, neștiind ce să faci. Faci diferite concesii, ierți diferite deficiențe minore, gândind, „Ei bine, nu contează, am fost un pic distras.” Afacerile fictive apar în diferite maniere.

 

Deci, cum putem clarifica care afaceri sunt fictive? Tot ceea ce nu se referă la grup, la profesor, la studiu, la diseminare, la înclinația unității cu Creatorul – sunt toate afaceri fictive! Dacă-ți concentrezi toate eforturile spre scop, atunci grijile de familie sunt, de asemenea, incluse în el. Atunci vei descoperi că Creatorul a aranjat toate aceste lucruri pentru tine, în modul cel mai bun. Dar numai dacă familia ta nu este împotriva căii tale și îți permite să studiezi.

 

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 4/02/13, Scrieri ale lui Baal HaSulam

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed