Aflați ce ni se întâmplă

963.6Toată natura -minerală, vegetativă și animată – se dezvoltă conform propriilor sale legi. Noi, oamenii, facem parte și din natura animată. Dar există o altă parte în noi, care se numește „om”.

Este interesant faptul că egoismul în continuă creștere din noi este componenta umană care ne conduce spre dezvoltare. Dar îl folosim greșit.

Adică, corpul nostru este un animal, iar componenta noastră spirituală, omul din noi (la acest animal există altceva numit om), nu se dezvoltă conform legilor naturale. Ni se dă astfel încât noi înșine să îl dezvoltăm corect, dar nu putem gestiona.

În primul rând, trebuie să ajungem la realizarea răului, că prin dezvoltarea egoistă naturală nu putem ajunge la o viață corectă, la o stare bună. Când vom fi în pragul dispariției, exterminării, distrugerii, atunci omenirea își va reveni. Acest lucru este afirmat în Cabala și acest lucru ar trebui decis în următorii ani.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă oamenii nu ascultă?

Răspuns: Vor asculta, te vor face să suferi. La urma urmei, natura noastră este dorința de a ne bucura. Prin urmare, dacă experimentăm suferința, suntem gata să facem totul pentru a scăpa de ea. Și acum ne umplem de umflături, ne introducem în suferință, care în cele din urmă se va uni în senzații atât de uriașe, de nesuportat, încât vom fi gata să schimbăm totul.

Întrebare: Dar ce ieșire are o persoană astăzi?

Răspuns: Aflați ce se întâmplă cu noi. Acest lucru este revelat de înțelepciunea Cabalei. Acesta povestește despre istoria dezvoltării noastre, începând cu forțele superioare ale naturii, cum a fost creată rețeaua de forțe din univers și apoi treptat s-a format universul și tot ce este în el și unde ar trebui să ne conducă.

Înțelepciunea Cabalei nu are nimic de-a face cu religia. Toate religiile au doar 2.000 de ani. Iar Cabala a luat naștere în Babilonul antic. Primele cărți cabalistice datează din această perioadă.

Astăzi, Cabala devine atât de populară și de solicitată, deoarece studiind-o începem să înțelegem originile naturii noastre, ale vieții noastre și ale dezvoltării noastre.

Close-up” KabTV din 11.11.09

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed