Aluzii la proprietăți spirituale și acțiuni

630.2Întrebare: De Purim, prăjiturile consumate în mod tradițional, sunt modelate să semene cu buzunarele lui Haman. Ce înseamnă acest simbol?

Răspuns: În lumea noastră, există o legătură între rădăcină și ramură. Prin urmare, trebuie cumva să afișăm toate acestea în ramuri. Oamenii ar trebui să fie atașați de astfel de lucruri.

Întrebare: Nu este primitiv ca în secolul 21 să urmăm aceste tradiții?

Răspuns: Cred că secolul nostru este cel mai primitiv dintre toate secolele anterioare. Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât egoismul nostru crește mai mult. De aceea, dintr-o dată începem să ne simțim cumva măreți și să criticăm secolele trecute, oamenii de știință și pe toți ceilalți. Dar ei au înțeles mult mai bine decât noi despre structura lumilor și forțele creației.

Știau aceste rădăcini, le vedeau, le ghiceau și au înțeles cu ce se ocupau, nu pentru a face din asta un fel de poveste istorică, ci să includă în sistemul de corecție astfel încât fiecare generație să-și facă propria corectare și treptat am ajunge la corectarea completă, care se numește „Purim”.

Întrebare: De aceea au introdus oamenilor tradiția consumului de dulciuri în formă de buzunare ale lui Haman?

Răspuns: Desigur. Toate acestea au fost făcute de marii cabaliști. Există nenumărate aluzii la proprietățile spirituale și acțiunile pe care trebuie să le efectuăm.

Întrebare: Se obișnuiește să dai cadouri de Purim. În cinstea a ce? În cinstea bucuriei?

Răspuns: Da, pentru că atunci când ne conectăm unul cu celălalt, ne împlinim reciproc: eu sunt tu, tu ești eu. Iar fiecare individ nu se poate împlini pe sine.

Purimul este corecția finală. Creatorul a creat egoismul, o înclinație rea care este complet corectată.

KabTV „Stări spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: