America se va destrăma

448.8La ştiri (Newsweek): „Două treimi dintre republicanii din sud spun că susțin ruperea de SUA și formarea propriei țări cu statele din apropiere, în timp ce aproape jumătate dintre democrații de pe Coasta de Vest ar face același lucru.

„O majoritate de 66 la sută a republicanilor din 13 state din sud, inclusiv Texas și Florida, sunt în favoarea separării de uniune, potrivit unui sondaj publicat miercuri de Bright Line Watch. Jumătate dintre independenții din Sud au fost de acord, în timp ce doar 20% dintre democrații din Sud au fost de acord.”

Comentariu: Politicienii, filozofii și scriitorii susțin că Statele Unite sunt deja pregătite pentru colaps.

Răspunsul meu: Cred că acest lucru se va întâmpla în cele din urmă, deoarece modul în care merg acum va împărți cu siguranță America în două. Totul se îndreaptă spre acest lucru.

Republicanii nu ar fi făcut asta. Dar democrații care sunt acum la putere, vor face totul pentru a agrava relațiile reciproc antagonice cu republicanii. Cred că dacă acest lucru va continua, aceste tendințe se vor intensifica până la punctul în care unii oameni vor începe să se mute în statele republicane, alții în cele democrate. Așa se va manifesta.

Întrebare: Nu este aceasta o întoarcere la Evul Mediu, când statele se rupeau în mici principate și așa mai departe?

Răspuns: Nu, înseamnă că acesta este al meu și acesta este al tău, dar între noi pot exista relații bune de vecinătate reciprocă.

Întrebare: Deci într-un fel sau altul, în viitor îi așteaptă o conexiune ulterioară, dar deocamdată apare separarea?

Răspuns: Nu, nu înseamnă că va exista conexiune în viitorul apropiat. Doar separare și o astfel de dezvoltare reciprocă, bună. Asta în cel mai bun caz, desigur. Republicanii sunt mai pregătiți pentru o dezvoltare independentă. Aceștia sunt oameni puternici, întreprinzători. Iar democrații sunt mai atrași de cerșit.

Întrebare: Dar cum este asta legat de apelul tău la unitate?

Răspuns: Unitatea poate fi deasupra doar atunci când toată lumea are încredere că poate adăuga ceva celuilalt și poate obține ceva benefic de la celălalt. Iar aici nu există încă un astfel de progres.

Ei se vor separa, și lasă-i să se separe și să trăiască separat. Desigur, vor avea un fel de cooperare. Încă se mai numesc Statele Unite ale Americii. Și fiecare stat are propriul său set de legi, poliție, instanțe și așa mai departe.

Întrebare: Deci s-au pregătit în tăcere pentru un astfel de pas?

Răspuns: L-au avut inițial. Cred că toate acestea vor trece.

Dar vor trebui să răspundă acestei provocări pentru că vine de la societate. Oricum, vor trebui să împartă această societate și atunci vor înțelege că este necesară educaţia  în spiritul adăugării reciproce, a conexiunii și așa mai departe. Dar aceasta este o etapă următoare.

Întrebare: Dar aceste două părți care astăzi se urăsc, democrații și republicanii, vor avea în cele din urmă această înțelegere că este pur și simplu necesar să se ridice deasupra urii?

Răspuns: Trebuie să realizeze mai întâi diferența uriașă care există între ei în psihologia lor, în abordarea lor față de viață și față de lume, în ura lor reciprocă, de unde provine și așa mai departe. Toate acestea sunt imposibile fără recunoașterea răului. Și pentru asta este necesar să ajungem la un punct critic.

Întrebare: Deci considerați că acest proces este corect?

Răspuns: La fel este în natură. O persoană nu poate începe să se schimbe decât dacă recunoaște răul din starea sa. Nici o parte, nici cealaltă nu sunt dispuse să recunoască răul în sine.

Întrebare: Și cum vedeți acest lucru din postura unui Cabalist?

Răspuns: Foarte adevărat, aceasta este dialectică.

Este necesar să se determine starea prezentă: cine are dreptate, cine este de vină, să se ofere fiecăruia posibilitatea de a determina singur acest lucru, să realizeze nevoia de unitate și dacă aceasta se va manifesta rapid. Iar dacă nu, atunci vor exista așa, până când va apărea un fel de consens universal, într-un mod natural .

Întrebare: Ar trebui să apară pentru asta mai târziu un fel de lider unificator? Ce crezi?

Răspuns: Poate apărea. Dar el nu va apărea exact ca alb sau negru, ca republican sau democrat. El va apărea ca cineva care îi poate uni pe toți. Până acum acest lucru nu este vizibil.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12/20/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: