Anularea studentului faţă de profesor

Întrebare: Ce este anularea faţă de profesor?

Răspuns: Pentru a primi de la profesor trebuie să te anulezi faţă de el. Aceasta este o condiţie necesară. Ce înseamnă să te anulezi, nu precum în viaţa obişnuită, care nu are nimic de a face cu spiritualitatea, ci faţă de ceea ce este legat de calităţile spirituale?

Trebuie să le anulezi, să devii un zero, să „intri” în profesor şi apoi vei fi în întregime la dispoziţia lui, iar el va crea din tine următoarea etapă spirituală.

Când o mamă îşi alăptează bebeluşul, acesta suge laptele, primeşte hrană mulţumită căreia trăieşte. Aici este la fel – un discipol trebuie să primească hrană de la profesor şi, prin urmare, el este obligat să se anuleze, să-şi deschidă gura şi să primească.

Întrebare: Îţi aminteşti de prima dată când a trebuit să te anulezi faţă de Rabash? Cum a fost exprimat acest lucru?

Răspuns: Poate că a fost mult mai uşor pentru mine, deoarece eu mi-am dorit foarte mult să am un profesor care să-mi spun absolut orice. În plus de asta, Rabash vorbea foarte puţin, iar eu a trebuit cumva să înţeleg, să ghicesc şi să extrag detalii.

Dar, în principiu, cauţi cum poţi să rămâi de neclintit alături de el, aşa încât tot ceea ce este în el să fie transferat la tine în mod automat.

Întrebare: A fost dificil sau ceva ce ţi-ai dorit?

Răspuns: La început mi-am dorit foarte mult. Nu mi-am dorit nimic altceva, decât să intru în „peştera” lui şi să stau alături de el.

Apoi a devenit mult mai dificil, deoarece egoismul creştea în mod constant cu scopul de a mă ridica deasupra lui, pentru a ajunge la o asemenea grosime a dorinţei egoiste de a mă anula şi în ea să primesc ce vrea profesorul să-mi dea. Aşadar, egoismul ar trebui să crească în mod constant, iar respingerea devine din ce în ce mai puternică.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 10/1/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: