Are Creatorul emoții?

Întrebare: Are Creatorul emoții?

Răspuns: Noi nu vorbim despre Creator. Referitor la noi, Creatorul nu are nicio emoție. El este Absolutul căruia noi îi atribuim sentimentele noastre, acțiunile și gândurile noastre, fiindcă așa ne convine.

Dar în El nu e nimic și atitudinea Lui față de noi este absolut aceeași. El nu se schimbă. El este perfect. De aceea, atitudinea Lui față de noi poate fi numită iubire absolută, dăruire și influență bună.

Spunând că, Creatorul este supărat, nesatisfăcut, că El are nevoie să facă una sau alta, vorbim despre noi înșine, fiindcă este mult mai ușor pentru noi să ne îndreptăm spre ceva care este de asemenea schimbător, în conformitate cu acțiunile noastre. Dar, de fapt, nu există nicio schimbare.

Mai mult, Creatorul este complet indiferent la cum ne comportăm și ce facem. Noi înșine începem să obținem : „trebuie să mă comport diferit, trebuie să fiu mai bun, să mă ridic mai sus, etc. Ce obțin, cum se schimbă lumea?” Dar, Creatorul este deasupra la toate marile noastre intenții. Ele nu Îl afectează.

Când spunem că vrem să facem plăcere Creatorului, să Îi dăruim ceva, să-L iubim – este vorba doar despre schimbarea omului și atât!

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 13/08/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed