Arta în muncă

Întrebare: Munca interioară este o problemă constantă de clarificări interioare. Este posibil să ne placă asta?

Răspuns: Un bun muncitor este numit un artist care nu-și iubește munca sa pentru bani. El are nevoie de recompensă doar pentru a avansa, dar pentru el, acesta nu este lucrul principal.

Efectuează acțiuni dificile și neplăcute, dar își iubește munca și primește plăcere din asta, pe care o poate descoperi doar prin muncă grea și eforturi. Este ceea ce numim artă, altfel, e doar o simplă acțiune de muncă pentru recompensă. Ceea ce este luat în considerare este doar măsura în care apeciezi munca pe care Creatorul ți-o oferă. Prin urmare, trebuie să onorăm Faraonul.

Totul depinde de asta, în ce mod vă identificați. Se poate ca eu să doresc numai să mă simt bine și nimic altceva nu mă preocupă. Sau, dimpotrivă, nu este important ceea ce resimt, am nevoie să cunosc esența acțiunilor pe care le traversez acum. Și de aici, vreau să primesc o mulțumire.

Asta înseamnă că nu sunt blocat în senzațiile din interiorul dorinței mele de primire, ci în ideea, scopul și misiunea care îmi aduc mulțumire. În asta, eu schimb o formă de umplere pentru alta și mă detașez de sentimentul de dificultate în muncă și întuneric și mă bucur de măreția scopului; în mod special, din cel mai mare întuneric sunt capabil să văd cea mai mare Lumină și cea mai mare satisfacție.

Schimb esența internă a acțiunii și, în locul plăcerii care este primită în interiorul egoului, primesc plăcerea conexiunii mele cu Creatorul. Prin urmare, numai plecând din cel mai mare întuneric, de la Machsom (bariera) pe care nu o pot trece și a Masach (ecran) care este între mine și Creator, în care eu sunt interesat, pot să-L justific și să mă transform pentru a fi ca El.

Prin aceasta, devin independent în Gmar Tikkun (finalul corecției), prin diferențierea completă de Creator și aderarea la El, deasupra tuturor diferențelor. Astfel, două contrarii se conectează.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 01.05.2014, Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: