Ascunzându-se în spatele unui înveliş tehnologic

284Întrebare: În Japonia, au grădini de stânci. Deși acesta este un nivel mineral al naturii, japonezii spun că există viață în el. De unde acest sentiment, această percepţie?

Răspuns: Sugerează apropierea de natură, când oamenii simt cu adevărat un fel de viață în lucrurile neînsuflețite. Acesta este într-adevăr, cazul.

Comentariu: Cu toate acestea, pe de altă parte, japonezii se caracterizează prin dezvoltarea tehnologiei, adică un anumit nivel de egoism.

Răspunsul meu: Toate acestea sunt externe și artificiale.

Am fost în Japonia. Ei chiar au capacități grozave, echipamente moderne și orice altceva. Dar în același timp, este clar că toate acestea sunt absolut externe, și nu ale lor. În interior sunt complet diferiţi.

Pe plan intern, ei păstrează atitudinea față de viață, regulamente, familie, față de tot ceea ce există și în niciun caz nu se conectează cu tot ce le vine din exterior.

Ei au luat din lumea exterioară tot ce aveau nevoie pentru a se înconjura cu acest înveliș exterior și cu ajutorul lui să se protejeze de lumea exterioară. Pentru ei, toate inovațiile nu sunt un mijloc de comunicare, ci într-un fel un mijloc de izolare, pentru că în spatele învelișului tehnologic exterior frumos și perfect ei rămân aceiași.

Nu este nimic special aici. Din punct de vedere istoric, izolarea țării de multe secole, plus religia și apropierea forțată de natură, în conexiune cu cutremure, tsunami și tot felul de probleme similare și-au pus amprenta asupra lor.

KabTV “Prim-plan. Ramura Sakura” 5/15/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: