Atacă Ascunderea Creatorului

507.04Întrebare: Cum putem menține conexiunea specială la care ne-am acordat între noi la congres?

Răspuns: Cabala, pe de o parte, este o știință oarecum nerealistă, deoarece nu operează în cadrul calităților fizice ale senzațiilor noastre. Pe de altă parte, este absolut real pentru că nu trebuie doar să o studiem și să o explorăm, ci și să o creăm, și nu pur și simplu să o creăm, ci să facem acest lucru din calitățile noastre opuse.

În această mișcare de studiere a calităților opuse, trebuie să atragem forța superioară ascunsă a naturii care ține, hrănește, naște, saturează și umple totul. Aceasta este o calitate a dăruirii. Trece puțin, dar încă se manifestă și se percepe de noi în calitățile noastre egoiste.

Și aici, în conexiunea dintre noi, trebuie să manifestăm aceste calități ale naturii, calitățile dăruirii dezinteresate. Și în măsura în care ne străduim, începem să simțim că există în natură o asemenea calitate a iubirii reale, adevărate, care se numește „Creatorul”. Dar este ascunsă pentru că noi înșine o ascundem deoarece nu avem astfel de calități și sentimente sau astfel de relații între noi.

Prin urmare, Creatorul a spart dorința unică inițială pe care El a creat-o, astfel încât, în toate încercările posibile de a ne conecta între noi, să putem înțelege cumva ceea ce este opus nouă și să începem să încercăm să o dezvăluim și să o scoatem din ascundere.

Deci vom acționa așa cum ne sfătuiesc cabaliștii; vom ataca ascunderea Creatorului pentru că există doar El și ascunderea Lui, pe care trebuie să-l negăm cu eforturile noastre. Trebuie să creăm astfel de conexiuni între noi pentru a dezvălui această calitate a iubirii și dăruirii, apoi, în felul în care relațiile noastre seamănă cu Creatorul, El va fi revelat în ele.

Din Convenția internațională „Ridicându-ne deasupra noastră” 1/6/22, „Apropierea Creatorului prin rețeaua de conexiuni dintre noi”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed