Avem 228 de Ani Sa Ne Gandim?

Intrebare: Are lumea sansa sa ajunga la corectare in cei 228 de ani care au mai ramas pana la sfarsitul celor 6,000 de ani care ne-au fost dati pentru asta, si cum vom simti acest lucru?

Raspuns:Nimeni nu poate spune cat timp a mai ramas pana la Gmar Tikkun (sfarsitul corectiei). Despre acest lucru au vorbit cei mai multi dintre profeti care au mentionat acest lucru in aluzii ascunse. Asta inseamna ca ei nu stiau de asemenea cand se va intampla pentru ca este in functie de liberul nostru arbitru. Baal HaSulam credea ca Gmar Tikkun ar putea veni maine daca nu chiar astazi deoarece totul este pregatit pentru asta de Sus!

Noi ne gandim de asemenea ca se va intampla in curand. Ne bazam pe ceea ce se intampla in lume astazi, desi nimeni nu stie nimic cu siguranta. Se spune ca, corectia va dura 6,000 de ani, ceea ce inseamna ca au mai ramas 228 de ani. Dar aceasta este durata de timp in care trebuie sa ajungem la Gmar Tikkun, pe calea buna sau pe cea rea?

Pe calea buna putem ajunge la corectie si maine, sau chiar astazi. Nu exista limite aici. Daca vrem sa ne corectam, dorinta noastra ne va plasa imediat sub influenta campului superior. Nu sunt necesare nici un fel de aranjamente din partea Creatorului. Dorinta noastra este suficienta pentru a o evoca. Noi suntem maestrii starilor in care ne aflam.

Nu putem sti cand se va intampla, insa pe masura ce ne apropiem de Gmar Tikkun, dupa revelarea lumii superioare, care este denumita nastere spirituala, noi simtim inca aceasta lume in toate cele 125 de grade ale ridicarii spirituale. In momentul in care ajungem la corectia totala si toti sunt corectati si exista o conexiune a tuturor vaselor, a tuturor dorintelor spirituale, lumea noastra dispare, deoarece exista un vas general pentru toate dorintele de primire.

In momentul in care toate particulele se indreapta spre daruire, nu mai exista nici o dorinta ramasa si care nu este corectata si de daruire. Prin urmare, sentimentul acestei lumi care exista doar in dorinta noastra egoista fara Masach (ecran) dispare! Si ramane doar lumea superioara!

Deoarece toate dorintele sunt conectate, toate lumile sunt unite si devin o intreaga lume superioara, la nivelul Ein Sof (Infinitatea). Deci prin ajungerea la Gmar Tikkun a intregii lumi, incetati sa simtiti aceasta lume. Nu veti mai avea nevoie de ea! Si de altfel nu veti avea vasele pentru a o percepe, deoarece ati corectat si ultimele dorinte egoiste. Atunci aceasta realitate va disparea din senzatiile voastre.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 21/06/2012, Shamati #30

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: