Avem nevoie de un nou inceput!

Sarbatorile si zilele speciale descrise in Cabala nu sunt date dintr-un calendar obisnuit ci realizarea starii speciale, personale a fiecaruia cand o persoana face un calcul fundamental interior cu sine insusi. Daca o persoana atinge acel calcul , aceasta inseamna ca are intr-adevar un nou inceput, numit noul an, Rosh HaShana. Si, in consecinta, el atinge rugaciunea de sarbatoare.

Fiecare sarbatoare este un calcul spiritual si o rugaciune deoarece nu exista nimic in afara de corectarea dorintelor nostre. Dar inceputul noului an este special deoarece el vine dupa multe discernaminte(judecati). El vine numai dupa ce o persoana s-a verifcat pe sine complet, distingand toate dorintele dezvaluite in el, deoarece fiecare nivel superior le include pe toate cele anteriore ca o mica parte din el.

Cu toate acestea,atunci cand o persoana face un calcul cu toate actiunile sale, el vede ca nu a atins succesul, ca nu a avansat pentru ca el nu a fost creat deloc pentru ascensiunea spirituala. Atunci el este coplesit de ganduri impovaratoare despre spiritualitate si de indoiala si invidie fata de altii.El vrea sa fie deasupra lor si se gandeste: “ De ce ei si nu eu?”.

Dupa multe calcule ca acesta, devenit complet pierdut in ele, in cele din urma el simte ca are nevoie de un nou inceput. Nu exista nici o cale de iesire, deoarece toate aceste calcule, judecati, critici, invidie, ura nu se schimba de ani de zile. Si singurul lucru care ii ramane este rugaciunea, un strigat de ajutor deoarece numai forta superioara il poate ajuta. Acest strigat interior se numeste rugaciunea de Rosh HaShana, noul inceput.

Inainte de a se intampla acest lucru, persoana se simte complet pierduta. Ea vede ca toata lumea este in dezacord cu ceea ce face ea si nici chiar ea nu intelege ce se intampla cu ea sau ce este aceasta cale. Toate aceste critici vin din egoismul sau.

Acesta este motivul pentru care rugaciunea vorbeste despre amintiri, despre necesitatea de a analiza toate dorintele si actiunile cuiva si despre suflatul in corn ( Shofar) deoarece trebuie sa ne ridicam calea noastra spirituala indiferent de orice altceva ( in Aramaica, Shufra inseamna frumusete ). Atunci trebuie sa ne intoarcem la sursele primare pentru a avansa.

Exista multe opinii si oameni in lume care influenteaza o persoana si-l imbiba cu gandurile lor, tragandu-l in directii diferite. Cu toate acestea, fiecare trebuie sa plaseze aspra lui insusi o judecata stricta si sa se verifice constant cu sursele primare pana cand va intelege ceea ce este scris acolo. In ciuda ego-ului cuiva, a dorintei de a creste, de a profita, de a deveni mai mare decat altii, trebuie sa depuna eforturi pentru opusul acestora si sa-si doreasca sa achizitioneze numai forta de a darui si sa o dizolve in natiunea in interiorul careia locuieste Creatorul.

Din prima parte a Lectiei Zilnice de Cabala 9/26/11, Scrierile lui Rabash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: