Bază pentru “Iubeşte-ţi prietenul că pe tine însuţi”

Prin urmare, rezultă că regula “Iubeşte-ţi prietenul că pe tine însuţi” este construită pe 612 Mitzvot. Cu alte cuvinte, dacă respectăm 612 Mitzvot, noi vom putea să obţinem regula “Iubeşte-ţi prietenul că pe tine însuţi”. Rezultă că elementele particulare ne permit să obţinem colectivul, iar atunci când avem colectivul, vom putea să obţinem iubirea pentru Creator, aşa cum este scris “Sufletul meu tânjeşte după Domnul”. (Rabash, Scrierile sociale “Ce ne oferă regula “Iubeşte-ţi prietenul că pe tine însuţi”)

Dacă luăm porunca “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi” şi o interpretăm în relaţie cu natura inanimată, vegetativă şi animată şi, cel mai important, cu o persoană, în toate circumstanţele vieţii, noi vom ajunge la toate cele 612 porunci, care sunt rezumate în cea de-a 613-a. De aceea, nu este o altă poruncă de acest gen, ea fiind un rezultat al implementării celorlalte 612 recomandări.

Remarcă: Lumea crede că cineva trebuie să îndeplinească toate cele 613 porunci. Cabaliştii, cu toate acestea, spun că în mod practic este doar o poruncă: “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”. Toate celelalte sunt ataşate la ea, sunt o parte din ea.

Comentariul meu: Este scris în multe surse Cabaliste, inclusiv în Cartea Zohar.

De fapt, noi trebuie să ne organizăm pe noi înşine într-o societate umană care să ne conducă la un fel de sistem, reglându-ne relaţiile dintre noi pe baza aceleiaşi porunci: “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuți”.

Pentru a face asta, noi trebuie să studiem Cabala şi să învăţăm să îndeplinim această poruncă în fiecare moment, în toate circumstanţele, oriunde ne aflăm. Și, doar aşa, în mod gradual, vom putea implementa cele 612 recomandări.

Cartea Zohar spune că toate poruncile Torei sunt compuse din 612 sfaturi şi 612 îndepliniri. Adică, dacă urmez sfatul primit în mod corect, atunci eu primesc o anumită porţiune a Luminii superioare care mă corectează.

De pe KabTV “Ultima Generaţie” 3/15/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed