Bliţ de sfaturi Cabala

Întrebare: De ce suntem atât de diferiţi dacă suntem părţi ale aceluiaşi suflet?

Răspuns: Chiar şi în corpul uman, fiecare organ lucrează diferit: în propriul ritm, cu propria dinamică. Chiar dacă în lumea spirituală noi suntem un singur suflet, fiecare dintre noi aparţine unui organ diferit şi, de aceea, suntem diferiţi. Întregul este obţinut prin conexiunea reciprocă dintre noi.

Întrebare: Dorinţa precede gândul sau acestea nu sunt conectate?

Răspuns: Dorinţa este principalul lucru şi lucrează constant în noi. Trebuie să fie înlocuită, direcţionată şi corectată. Aşadar, singurul lucru pe care îl putem face este să îi furnizăm direcţia corectă.

Întrebare: Spui că sufletul nostru este conştienţa. Este posibil să spunem că este acelaşi lucru ca percepţia?

Răspuns: Nu, percepţia este o consecină a structurii corecte a sufletului.

Întrebare: Poate exista un suflet pentru doi oameni?

Răspuns: Avem un singur suflet pentru toată lumea.

Întrebare: Crezi că teoria fizicii cuantice se apropie de înţelegerea corectă a sufletului, a drumului spiritual al lumii?

Răspuns: Nu va face asta nicioadată, pentru că ceea ce putem înţelege în mintea noastră fizica nu este compatibil cu ceea ce există în spaţiul spiritual.

Întrebare: Poate corpul uman să părăsească această lume fără să obţină sufletul?

Răspuns: Cu siguranţă, de fapt întreaga lume este aşa.

Întrebare. Care dintre caracteristicile eforturilor noastre le atribuie înţelepciunea Cabala bagajului spiritual pe care omul este capabil să îl mişte de la o încarnare la alta?

Răspuns: Dacă omul are o dorinţă de a înţelege menirea vieţii şi este suficient de norocos să găsească un învăţător, un grup şi o metodă corectă pentru realizarea acestei dorinţe, el este un om norocos.

Întrebare: Câți ani de studiu ai petrecut pentru a obţine sufletul tău?

Răspuns: Nici măcar nu îmi amintesc, dar la un moment dat s-a întâmplat. Este diferit pentru fiecare om.

Întrebare: Poate studiul înţelepciunii Cabala să îmbunătăţească caracteristicile personale? Este posibil să devenim mai sinceri, respectabili, blânzi, înţelepţi?

Răspuns: Da, dar numai în condiţiile în care acest lucru este folositor pentru obţinerea scopului spiritual. De aceea, în lumea noastră este necesar ca asta să se manifeste într-o formă care este înţeleasă de toată lumea.

Întrebare: Dacă sufletul este împărţit în 600 000 de părţi, are fiecare propria parte, la fel cum corpul are mâini, picioare, etc.? Sau toate părţile sunt identice?

Răspuns: Nu. În spiritualitate totul există ca un sistem integral. 600 000 de părţi este un concept condiţional. Trebuie pur şi simplu să obţinem nivelul care se numeşte 600 000, pentru că este nivelul lui Zeir Anpin în Roș lumii Aţilut. Zeir Anpin (60), obţine nivelul de 10 000 şi de aceea este numit 600 000 (60 X 10 000) sau Zeir Anpin se ridică la Arich Anpin al lumii Aţilut. Acestea nu sunt nici măcar părţi, ci o intensitate pe care trebuie să o obţinem.

Întrebare: Nu înţeleg, omul îşi recrează propriul suflet sau construieşte unul nou? Creatorul admite un astfel de arbitrariu?

Răspuns: Omul recrează ceva ce a fost spart. Dar atunci când crează sufletul din părţile sparte, el începe să înţeleagă cum se realizează asta, din ce constă şi care sunt legile şi proprietăţile interne. Şi asta este deja în posesia lui.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 06.11.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: