Blitz de sfaturi Cabaliste – 12/16/18

Întrebare: Care este diferența dintre linia dreaptă și linia stângă, primirea și dăruirea? Este echilibrul, importanța sau altceva?

Răspuns: Într-adevăr, echilibrul este important, atunci când percep linia stângă și pe cea dreaptă ca echivalente, le abstractizez în mine pentru a le echilibra deasupra mea. În acest fel îmi construiesc sufletul din ele.

Întrebare: Cum implementez recomandările unui Cabalist atunci când pare că se exclud reciproc?

Răspuns: Dă-mi asemenea exemple și am să-ți spun de ce se exclud reciproc. Ele ar putea părea contradictorii, însă ele se complementează tot timpul intre ele. Dacă le incluzi în tine, ai să vezi.

Întrebare: Dorința și intenția sunt tot timpul în conflict?

Răspuns: Acesta este deja un anumit nivel. Dacă anumite dorințe sunt opuse intențiilor și persoana înțelege asta, atunci persoana știe ce să facă. Omul deja avansează.

Întrebare: Cum poate cineva să evite să intre în fantezii și în filozofie, în timp ce își dorește să înțeleagă sentimentele care apar atunci când cineva studiază Înțelepciunea Cabala?

Răspuns: Dacă aplici metoda într-un grup, atunci nu este nicio șansă că să ți se întâmple asta. Cu toate acestea, în orice alt fel, nu are rost nici măcar să încerci să avansezi, deoarece asta te va conduce într-o altă direcție și nu vei obține nimic.

Întrebare: Atunci când vreau să cântăresc o dorință sau un gând, ce ar trebui să pun pe ce-a dea doua tavă a unui cântar?

Răspuns: Pune pe ea unitatea dintre noi și Creator.

Întrebare: De ce calități au nevoie cel mai mult oamenii?

Răspuns: Întâi de toate, o persoană trebuie să recunoască lipsa cunoașterii, neimportanța și slăbiciunea sa. Ajungerea la o stare când înțelegi neimportanța din tot și dependența ta întreagă de Creator, acesta este cel mai înalt punct. Deoarece acesta este adevărul. Tot restul este egoismul neînsemnat, copilăresc.

Întrebare: Cum își echilibrează cineva gândul și vorba?

Răspuns: Asta nu are legătură cu Înțelepciunea Cabala, din moment ce asta este o tehnică a lumii noastre; deoarece gândul și vorba spirituală nu se aplică mecanismului nostru verbal și al gândirii noastre.

Din lecția de Cabala în limba rusă 12/16/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed