„Că foc s-a aprins în mânia Mea”

„Tora, Deuteronom 32:22: Că foc s-a aprins în mânia Mea și a ars până în cele mai de jos adâncuri. A mâncat pământul și roadele lui și a pârjolit temeliile munților.”

Tot ceea ce face omul bazat pe idealul său egoist va pieri prin patru feluri de execuții. Cartea Zohar descrie acest lucru în termeni foarte neplăcuți.

Este scris că un foc „a mâncat pământul și roadele lui”, ceea ce înseamnă că, în cele din urmă, nu vom mai rămâne cu nimic. Acum credem că epoca de aur se află în fața noastră, că roboții vor munci pentru noi și că noi vom petrece zilele întinși pe plajă sau petrecând și distrându-ne. Dar asta nu se va întâmpla.

Din contră, oamenii vor suferi de depresii adânci, vor începe să consume droguri și medicamente! Se vor urî pe ei înșiși și întreaga lume înconjurătoare, vor dori să moară, dar nu vor fi în stare să o facă! Viața va deveni mai rea decât moartea. Acesta este cu adevărat iad.

Un om suferind de depresie va fi bucuros să moară. Dar ce poate să facă dacă nu e în stare să se sinucidă? Viața lui este o mizerie totală.

Întrebare: Ce înseamnă „și a pârjolit temeliile munților”?

Răspuns: „Munți” (Harim – în ebraică) vine de la cuvântul „hirhurim” – dubii și înseamnă tot felul de perturbări interioare. Noi vom vedea că toate acestea vin de la Creator și nu vom putea scăpa din asta, fiindcă neglijăm calea Lui și nu ne ridicăm peste egoismul nostru la tărâmul iubirii și dăruirii. Prin urmare, vom simți că El este în toate împotriva noastră. Nu vom fi în stare să trăim și nu vom fi în stare să murim și vom suferi în fiecare secundă!

Această stare va aduce oamenii în cele din urmă la corectare, dar pe o cale lungă și teribilă numită „calea suferinței”.

Din KabTv „Secretele Cărții Eterne” 01/02/2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: