Ca un gândac într-o plăcintă

629.4Comentariu: Când cineva cu o înclinație pentru creștere spirituală întâlnește Cabala pentru prima dată, pur și simplu simte că de asta are nevoie. Apoi acumulează treptat analiza a ceea ce este bine și a ceea ce este greșit.

Răspunsul meu: Ce fel de analiză poate exista, corectă sau nu, pentru cel care evaluează totul din stomac sau din buzunar? Cum putem defini obiectiv ceva, dacă suntem complet în interiorul dorinţelor noastre egoiste? întreaga materie minerală, vegetală, animală și umană este dorința de a primi plăcere. Mai mult, este egoistă și dorește să consume în mod constant peste sine și să continue să crească în acest fel.

Materia minerală, vegetală și animală nu se dezvoltă singură, ca de exemplu, computerele care nu se dezvoltă independent, ci doar funcționează. Dar există astfel de programe artificiale care continuă să se dezvolte, să se îmbunătățească și să crească.

Așa suntem noi ca oameni, în timp ce restul lumii, inclusiv animalele, nu este așa, nu are nevoie de nimic. Maimuța a trăit într-un copac în urmă cu cinci sau cincizeci de mii de ani, așa și acum, și totul este în regulă. Dar generația umană diferă de generația anterioară atât de drastic încât nici măcar nu le poți pune una lângă alta.

Aceasta este o dorință care vizează nu numai o evoluție independentă, ci și dezvoltare și parcă, dezvoltare proprie. De fapt, acesta este un program interior, dar dorința este încă în căutarea celor mai bune modalități de a crește: „În ce direcții ar trebui să mă dezvolt?” Astfel, cum ne putem gândi noi, gândacii care trăiesc în interiorul unei plăcinte?! Nu cunoaştem nimic altceva.

Comentariu: Bazat tocmai pe senzații. Acest adevăr este simţit de la început.

Răspunsul meu: Da, simți ceea ce simți în calitățile tale, în mintea ta, care s-a format din calitățile tale. Dar unde sunt celelalte calități? Unde sunt celelalte forme de simțire care nu sunt ale tale? În care firește, există un alt raționament, nu cel pe care îl aveți astăzi? Nu știi asta.

Existi în interiorul acestei plăcinte ca o insectă sau ca un vierme în interiorul unui măr. Aceasta este lumea voastră, în conformitate cu care ați fost organizați și dezvoltati, și asta este ceea ce simțiți. Mintea voastră este creată tocmai în acest fel.

KabTV “Am primit un apel. Evoluţia Creaţiei” 05.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: