Cabala – metoda de elevare a omului

Întrebare: Există o formulă în înțelepciunea Cabalei pentru relații de succes?

Răspuns: Înțelepciunea Cabalei ne ajută să ajungem la relații bune între noi, deoarece permite omului să se ridice deasupra egoismului său. Și, deși noi toți suntem egoiști și vedem că nu putem scăpa de ego, Cabala permite unei persoane să se ridice deasupra ei și să se conducă în mod corect.

Prin urmare, cu ajutorul înțelepciunea Cabalei, este posibil să se realizeze în familie relații reciproce corecte, cu copiii, într-un colectiv, într-o națiune, în societate, între țări, și în lume. Este un mare sistem de corecții, pe care trebuie să-l asimilăm și să ne adaptăm la el.

Odată ce este realizat, cel puțin parțial între noi, lumea va începe să îl vadă complet diferit. Chiar şi începerea realizării metodei de ridicare deasupra egoului va scăpa lumea de suferință, iar apoi omenirea se va ridica la gradul următor.

Înțelepciunea Cabalei nu este un antrenament, un sfat, sau o psihologie a relațiilor corecte dintre noi, este o metodă de ridicare a omului deasupra naturii sale bestial-egoistă, în scopul de a obține următorul grad al dezvoltării sale, gradul în care suntem deasupra limitei între viață și moarte, mai presus de tot ceea ce ne dă sentimente negative în viață.

Întrebare: Ce se va întâmpla cu cei care nu simt nevoia de schimbare?

Răspuns: Nu e important. Oamenii vin la înțelepciunea Cabalei cu diferite intenții. Unii doresc să câștige ceva în această viață; alții doresc să știe cum pot avea mai mult succes și cum pot fi mai fericiți. Există mulți oameni care cred că, prin ajutorul Cabalei pot extinde înțelegerea față de lumea lor, și în acest fel reușesc în știință, artă și cultură. Unii cred că-și pot extinde mintea și percepția lor, viziunea lor asupra lumii, și că îi va ajuta să scrie mai bine, să inventeze, și să compună. Și sunt oameni care vor cu adevărat un răspuns la întrebarea: „Pentru ce trăiesc ? Vor să descifreze sensul vieții, secretul existenței creației. Stelele, universul fără sfârșit, galaxiile-pentru ce sunt toate acestea și eu în interiorul lor? Nu poate fi adevărat ca toate acestea există degeaba.”

Odată,această întrebare atârna în aer. Îmi amintesc că ne-au învățat că universul în sine este fără sfârșit; astăzi, când vorbesc despre noi revelații, oamenii de stiință înțeleg că Universul nu este fără sfârșit. Deci vine întrebarea simplă: „În cazul în care a început la un moment dat, atunci ce va fi după ce se va termina? Are universul limite, atunci ce există dincolo de granițele sale?” Omenirea nu are răspunsuri la aceste întrebări. Dar dacă aceste întrebări sunt formate în noi, atunci este posibil să găsim răspunsurile.

 

Din Cabala Pentru Națiune

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed