Cabala și Religia

Intrebare: De ce sunt multe texte religioase si rugaciuni in Intelepciunea Cabala care sunt apropiate de religie?

Raspuns: Cabala este fundatia. A fost stabilita inaintea oricarei religii. Toate textele si toate cartile pe care le citim, precum: Psalmi, Eclesiastul si asa mai departe, sunt texte Cabaliste, nu au nicio legatura cu religia. Au fost scrise de Cabalisti. Acestia au scris despre dobandirea lumii superioare si despre sistemul superior, prin investigarea acestuia in ei insisi, bazata pe conexiunea dintre ei si ceilalti. Aceasta este o munca superioara, practica, interioara și psihologica.

Nu vad nici macar o carte care poate fi privita ca baza a omenirii in afara de Intelepciunea Cabala. Cabala a fost sursa cunoasterilor stiintifice pentru oamenii de stiinta, filozofi, alchimisti si multi altii, pe de-a lungul istoriei umane. Acestia au derivat toata cunoasterea din Cabala. Este o stiinta.

Atata vreme cat aceasta intelepciune a existat printre poporul Israel, si Grecii si Romanii au extras cunoasterea din ea, iar apoi au diseminat-o chiar si in Europa. Cand poporul Israel a cazut de pe nivelul spiritual, din “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Levitic 19:18), in nivelul de “ura reciproca”, Intelepciunea Cabala a fost ascunsa de oameni si a ramas numai intre un mic grup de oameni. Deoarece oamenii s-au deconectat de la perceptia lumii superioare, ei insisi au inceput sa si-o imagineze in contexte si atribute diferite. Si de aici a aparut religia, Iudaismul si din acesta Crestinismul si Islamul. Asa ca ne-am deconectat de spiritualitate intr-un exil de 2000 de ani. De aceea, ttrebuie sa explicam ca Abraham si Moise au fost Cabalisti si ca Talmudul este o carte Cabalista.

Nu putem si nici nu ar trebui sa dovedim nimic oamenilor, deoarece totul va fi revelat gradual omenirii. Oamenii vor incepe dintr-o data sa inteleaga ca ideile Cabaliste sunt corecte. Umanitatea s-a divizat in multe nivele diferite, conform tanjirii lor de a descoperi adevarul. Sunt oameni care vor sa studieze diferite stiinte, sa se implice in arte, sa obtina realizarea de sine, etc. Si mai sunt oamenii care vor sa obtina intr-un mod precis sensul vietii. Acestia sunt cei care ajung la Intelepciunea Cabala.

Din lectia e Cabala in limba rusa din 9/25/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: