Cabala, singura metodă de revelare a Creatorului

Întrebare: De ce există un singur adevăr și acesta se află în Cabala? De ce nu există alte căi diferite pentru a descoperi Lumea Spirituală?

Răspuns: Egoismul este creat de Lumina Superioară ca opozant. Nu există nimic în afară de Creator (Lumină, calitatea iubirii și a dăruirii) și ființa creată (calitatea primirii, grija de sine, senzațiile proprii).

Astfel, tot ce este necesar este să construim legătura corectă între ei pentru ca egoismul (dorința de plăcere) să dobândească forma Creatorului. Este la fel de simplu ca unu plus unu, nimic mai mult. De aceea nu pot exista multe metodologii.

Prin natura sa, metoda Cabalei este foarte rigidă și categorică. Acesta spune: „Fă asta și, asta este!” Prin urmare, nu o putem oferi în acest mod altora. Deocamdată, trebuie să o înmuiem, să o structurăm, să o așezăm în niște parametri acceptați din punct de vedere social, astfel încât să fie simțită mai plăcut, precum o pastilă amară cu un înveliș dulce.

Întrebare: Dar toate celelalte metodologii provin și ele de la Creator: „Nu există altceva în afară de El”. Există aproximativ 3.800 de practici spirituale diverse. Este acesta un joc din partea Lui pentru ca întreaga umanitate să se apropie de El?

Răspuns: Există un număr enorm de suflete diferite care se apropie de corectarea lor finală diferit. Cu toate acestea, corectarea lor finală se va întâmpla cu ajutorul metodei Cabalei.

Trebuie să dobândească neapărat un ecran peste egoismul lor și să devină similare cu Creatorul. Dar deocamdată nu sunt atrase de ea. Există pentru ele atât de multe religii, credințe, filozofii și practici mistice.

Întrebare: Deci, pentru a stabili o legătură cu Creatorul, o persoană trebuie să-și „îmbrace” dorința – să dobândească un ecran peste egoismul său?

Răspuns: Da. Ca și în tehnologie: ar trebui să existe un plus, un minus și un rezistor între ele. În caz contrar, va avea loc un scurt-circuit.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 25/03/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: