Calendarul și Yom Kippur spiritual

294.2Întrebare: Ce înseamnă Yom Kippur ?

Răspuns: Yom Kippur – „Ki Purim”, ca ziua (Yom) de Purim. „Kippur” este „Răscumpărare”, „Purim” din cuvântul „Pur”, care înseamnă soartă.

Prin urmare, Yom Kippur arată toate greșelile noastre, pe care treptat, trebuie să le corectăm. De la Yom Kippur până la Hanuka, corectăm dorințele noastre de dăruire pentru a fi doar în dăruire, iar de la Hanuka la Purim, corectăm și calitățile primirii, astfel încât acestea să fie îndreptate către dăruire. Și în acest fel, ajungem la sărbătoarea Purim.

Există anumite interdicții de Yom Kippur; oamenii nu beau, nu poartă haine de piele și așa mai departe. Aceasta înseamnă că găsim incluziuni egoiste în toate dorințele noastre și prin urmare, nu le putem folosi.

Cele cinci tipuri de interdicții corespund celor cinci tipuri de restricții, deoarece dorința noastră egoistă este formată din cinci niveluri. Fiecare nivel corespunde cu mâncare, băutură, îmbrăcăminte și așa mai departe.

Întrebare: De ce nu putem purta haine de piele în această zi?

Răspuns: Hainele („Levush“) înseamnă că ai un Kli (Vas), o anumită corectare și apoi te poți îmbrăca în astfel de îmbrăcăminte. Dar de fapt, descoperi că toate dorințele tale sunt egoiste și prin urmare, nu te poți îmbrăca în ele. Interdicția este pentru a nu folosi dorințe necorectate.

Un cabalist în progresul său spiritual împlinește aceste interdicții, adică restricții ale dorințelor sale, se verifică și acționează în consecință.

Întrebare: Trebuie să observăm acest lucru și în lumea noastră?

Răspuns: Ei bine, în lumea noastră asta există ca obiceiuri. Altfel, ele nu ar fi transmise din generație în generație pentru oameni și ar exista doar printre cabaliști care le înțeleg esența și acționează în acest fel. Mai mult, cabaliștii nu fac acest lucru în ziua calendaristică de Yom Kippur, ci de fiecare dată când se află într-o astfel de stare.

Întrebare: Ce cere un cabalist în această zi?

Răspuns: Îi cere Creatorului să-l ajute să treacă dincolo de egoismul său. Nu are alte cereri.

Pot exista doar două tipuri de cereri către Creator. Prima este cu recunoștință pentru că a primit o muncă atât de specială, a doua este o cerere de putere pentru a se ridica și mai sus, la calitatea dăruirii.

KabTV “Stări Spirituale. Rosh Hashanah şi Yom Kippur” 10/10/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed