Când doar o singură forță vorbește în om

533.02Unul care citește în cartea Torei — unul citește și celălalt tăce. Dacă doi citesc în Tora, ei diminuează credința de mai sus, deoarece cu un singur glas și vorbire, totul este una (Cartea Zohar, „Și Moise s-a adunat”, punctul 141).

Comentariu: Două sunt înclinațiile în om, una bună și una rea. Când una dintre ele tace și cealaltă vorbește, poți citi Tora. Altfel, este imposibil.

Răspunsul meu: Da, atunci când o singură forță vorbește într-un om, atunci înțelege cauza, procesul în sine și efectul. Îl învață și îl duce undeva. Și dacă nu înțelege diferența dintre aceste două laturi ale ființei sale, atunci nu poate recunoaște nici adevărul, nici minciuna.

Întrebare: În principiu, acesta este cazul și în externalitate. Dacă unul citește, celălalt ar trebui să tacă.

Cabaliștii din toate generațiile au evitat în mare măsură să deschidă gura pentru a nu divulga ceva interzis. Ce poate fi dezvăluit care să poată dăuna umanității?

Răspuns: Fiecare are propriul destin, fiecare are felul lui. Este imposibil ca cineva să se amestece în ceea ce face altul. El trebuie să-și aleagă propria cale, propriile acțiuni, să le analizeze și să decidă ce să facă în continuare.

Și dacă ascultă tot felul de sfaturi din toate părțile, așa cum ni se întâmplă să vedem în ziare, la televiziune și la alte surse de informații, atunci, desigur, aceste acțiuni nu fac decât să limiteze omul și nu duc la nimic bun.

KabTV „Stări spirituale” 23.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed