Când Lumina expune răul

Întrebare: Când vom atinge, cu adevărat, nivelul “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”?

Răspuns: Imediat. Cine te împiedică? Primul om a descoperit acest drum, alţi cabalişti l-au adaptat pentru noi şi astăzi, avem tot ce ne trebuie. Mulţi au ajuns la nivelul “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi” de-a lungul istoriei. Toţi elevii lui Rabbi Shimon au fost la acest nivel.

Întrebare: Dar, conform scrierilor lor, există o ură aprinsă între ei.

Răspuns: Este adevărat. În acelaşi mod, naţiunea Israel a fost în starea “49 porţi de impuritate”, înainte de ieşirea din Egipt. Deci, cum a fost posibil ca ei să poată ieşi dintr-o astfel de stare teribilă şi să intre în răscumpărare, dintr-un salt?

Adevărul este că “Cel care este mai mare decât prietenul său, dorinţa sa este mai mare decât a prietenului său”. Dacă încerc să ating lumea Ein Sof (Infinitului), atunci dorinţa mea de primire devine mai mare şi mai puternică la toate nivelurile pe care le ating. Dăruirea în mine este confruntată cu primirea, ego-ul, coaja, înclinaţia rea de fiecare dată. Este motivul pentru care, Creatorul, Regele regilor, a fost dezvăluit naţiunii Israel în “49 porţi de impuritate”.

În general, copiii lui Israel avansează de-a lungul liniei din mijloc. Lumina a fost simţită în coajă ca întuneric şi a dezvăluit răul în ei (1). Pe de altă parte, dacă ei cer, atunci ei primesc Lumina Înconjurătoare, care este Lumina care Reformează, adică Tora, metoda corectării (2). Prin urmare, ei au atins linia mediană (3).

Este întregul proces: recunoaşterea răului în linia din stânga, cererea în linia din dreapta şi tranziţia spre linia mediană. Astfel, răul creşte de fiecare dată şi, prin urmare, binele creşte de asemenea, şi apoi apare linia din mijloc, care este media celor două (S). Deci, îti promit că, cu cât vei avansa, cu atât mai rău vei deveni.

Acest lucru este partea negativă. Linia din stânga va fi echilibrată, de fiecare dată, de partea pozitivă, linia din dreapta.

 

Este o mare problemă pentru o persoană şi necesită multă muncă. Mai întâi, ea este disperată şi nu ştie ce să facă, ea oboseşte şi vede că asta nu duce nicăieri. Ea nu poate justifica avansarea pe linia din stânga în niciun fel şi nu înţelege că aceste noi atribute trebuie să se dezvăluie negativ. Acest lucru se datorează faptului că o persoană corectează numai ceea ce este în ea…

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 18.10.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: