Când se va realiza pacea între frați?

200.01De la Ivan Ivanov: „Michael Laitman, vă rog să comentați despre starea în care se va realiza pacea între frați”.

Răspunsul meu: Când simt că sunt frați! Și această stare nu există astăzi pentru că între ei există un uriaș egoism individual.

Mai mult, acest egoism nu este același; unul este din cauza a ceva, iar celălalt din cauza la altceva. Și astfel ei nu se întâlnesc nici măcar în egoismul lor unul împotriva celuilalt. Prin urmare, greșesc.

Adică nu există un război adevărat. Ura nu se manifestă cu adevărat. Într-un fel, ici și colo se ating unul de celălalt, dar își pot aminti imediat că sunt aproape.

Întrebare: Și ce ar trebui să se întâmple pentru a-i face să se simtă cu adevărat frați?

Răspuns: Acești oameni — trebuie să se dezvolte.

Întrebare: Să devină oameni?

Răspuns: Da. Și atunci vor putea să-și dea seama pentru ce sunt aici, cine sunt ei și așa mai departe. Ei vor doar o viață liniștită, pașnică. Nu spun că este greșit, nedrept sau poate scăzut – nu. Dar acest lucru sugerează că trebuie să se dezvolte.

Întrebare: Și dacă devin om, ce îmi voi dori?

Răspuns: Dacă te dezvolți în om, atunci vei dori relații umane mai înalte și corecții care vor vibra ca niște conexiuni în inimi, în gânduri, în înțelegere și într-o pătrundere clară unul în celălalt, astfel încât să ne putem vedea unul prin celălalt și să înțelegem unde altundeva nu ne conectăm.

Nu trebuie să fim egali, dar trebuie să ne completăm corect reciproc. Printr-o astfel de pătrundere unul în celălalt, să văd unde pot să-mi completez aproapele și el să mă completeze pentru a crea împreună o sferă absolută în care vom dezvălui Creatorul — perfecțiunea, perfecțiunea din două contrarii care, în general, nu se pot conecta.

Întrebare: Este aceasta starea adevăratei fraternități?

Răspuns: Da. Asta trebuie să căutăm și să nu alergăm unul după altul cu mitraliere. În general vom descoperi mai târziu de ce a apărut toată ura.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 28.02.22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: