Cartea Zohar și dorința de a se schimba

209Întrebare: Cartea Zohar este scrisă din gradul forței superioare care guvernează totul. De aceea ea schimbă o persoană? Poate face ea totul?

Răspuns: Poate face totul. Dar nu există nimic în Cartea însăși, în paginile și simbolurile ei. Poate fi tipărită în China, sau nu contează unde, și poate fi dată spre citire oricui din lume.

Totul depinde de cât de mult vrei să pătrunzi prin această carte în lumea pe care o descrie. Apoi vei începe să o vezi ca o povestire cu mai multe straturi.

Totul depinde doar de dorință! Cartea în sine nu face nimic. Cu dorinta ta, incepi sa dezvalui prin ea conexiunea cu lumea superioara.

Și apoi această conexiune schimbă treptat persoana. Ea descoperă sfera exterioară, forța superioară, starea în care existăm deasupra nivelului nostru animal. Dacă ne ridicăm la un nivel superior, adică de la mineral la vegetal, de la vegetal la animal, de la animal la om, atunci încetăm să simțim explicit nivelul anterior ca fiind existent.

De exemplu, când îmi sunt tăiate părul sau unghiile nu simt durere, nu simt că pierd ceva din corpul meu pentru că acesta este nivelul plantei care este mai jos decât nivelul animal. Avem exact același sentiment atunci când găsim lumea superioară și ne uităm la lumea noastră materială: „Tăiați-o!” Rămânem să existăm pentru totdeauna în perfecțiune, împreună cu forța superioară care determină totul. Pentru asta existăm.

O persoană descoperă sursa forței superioare. Întâlnirea cu Creatorul are loc în conexiunea oamenilor unii cu alții. Exact la asta ajută Cartea Zohar.

Sper că făcând-o corect, omenirea va ajunge să scape de egoism, să-și rezolve toate problemele.

Din KabTV “Prim-plan. Destinul şi Cartea Zohar” 2/5/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: