Cartea Zohar şi noua generaţie

Întrebare: În cadrul diseminării pe scară largă, suntem angajaţi mai ales în metoda integrală. Dar, cu aceasta, am adoptat o nouă versiune a Cărţii Zohar cu comentariul lui Baal HaSulam. Care este rolul Carţii Zohar faţă de marele public?

Răspuns: Presupun că timpul va veni şi, cu el, vor veni inteligenţa şi înţelegerea, după conferinţele de introducere şi evenimentele pe care le vom organiza pe tema educaţiei integrale, vom putea aduce oamenii la sursă, la înţelepciunea Cabala. Deoarece, numai de acolo vom avea cunoaşterea, înţelegerea, puterea, adevărul şi obiectivul.

În toate cazurile, noi trebuie să facem acest lucru, să revelăm ştiinţa, înţelepciunea, logica şi baza conceptuală oamenilor. De unde, cum şi de ce avem metoda? Depinde de noi să explicăm acţiunea forţelor naturale în mod ştiinţific, pentru a explica că, Creatorul este o caracteristică şi nu o credinţă într-un fel de spirit. Deci, treptat, noi educăm generaţiile, vom preda psihologia interioară de grup, avansăm prin învăţare şi vorbim despre forţele care acţionează în noi, despre beneficiul care este posibil să se producă din conexiune. Astfel, îi vom face pe oameni să înţeleagă ce este înţelepciunea Cabala.

Toate articolele sociale ale lui Rabash explică cum ne conectăm corect, pentru a descoperi în noi un nou tip de senzaţie care poate fi numit Creator. Aceasta este ceea ce scrie Baal HaSulam în articolele sale. Cum asimilăm înţelegerea realităţii noastre în conştiinţă, într-un cadru, care poate fi controlat şi înţeles prin filtrele absorbţiei noastre? Acesta este un material ştiinţific, foarte empiric.

Nu este întâmplător că Baal HaSulam a respins filozofia în tot ceea ce este bazat pe ştiinţa spirituală. Deci, vrem, de asemenea, să acţionăm în mod raţional şi să aducem lumea întreagă la o abordare de acest gen. În primul rând, depinde de noi să fim conştienţi de asta in mod corect. Dar, în esenţă, scopul este să o transformăm în cunoştinţe comune.

Şi aici, este logic că, printr-o abordare raţională, veţi urca permanent la o stare necunoscută. Aceasta este abordarea corectă: la fiecare etapă, scăpăm de limitele noastre precedente. Nu suntem pregătiţi să o facem noi înşine, dar există un nivel mai ridicat de unde tragem forţa care ne dezvoltă şi ne atrage spre ea.

Este un fapt ştiinţific. Conform datelor ştiinţifice, este ceea ce se întâmplă în evoluţia naturii, în lumea noastră.

Şi, pentru a explica asta oamenilor, avem nevoie de Cartea Zohar, chiar simpla citire într-un cerc cu studiu ştiinţific raţional a legilor evoluţiei, religii, credinţe, substanţa creaţiei, percepţia realităţii şi aşa mai departe. Veţi vedea că reacţia noastră la studiul separat, va fi corectă şi utilă în cazul în care reprezintă pregătirea pentru citirea Cărţii Zohar şi, la un nivel inferior, Studiul celor zece Sefirot.

În Cartea Zohar se găseşte intensitatea de care avem nevoie, este atât de puternică, încât trebuie să o primim în “porţiuni mici”, iar apoi noi vom începe să descoperim despre ce vorbeşte această carte. Trăim într-o generaţie care este pregătită să descopere ceea ce cabaliştii, începând cu Rabbi Shimon şi Baal HaSulam nu au descoperit. Acest lucru le-a fost refuzat, datorită perioadei de exil pe care au traversat-o. Dar noi, începând de astăzi, conform a ceea ce a scris Baal HaSulam, suntem în pragul de răscumpărare, deoarece este prima dată când suntem pregătiţi să folosim potenţialul Cărţii Zohar.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 24.11.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed