Câștigul marilor cabaliști

544Întrebare: În lumea noastră, se acceptă că cel mic se anulează înaintea celui mare. Dar, în exemplul rabinului Yossi Ben Kisma, acest mare profesor s-a anulat în fața studenților săi, care nu știau nimic. Ce a câștigat rabinul Yossi Ben Kisma din asta?

Răspuns: A câștigat să fie inclus în oamenii care tânjesc după scop. Și nu contează că ei erau într-o măsură foarte mică în raport cu el – un mare cabalist. El a câștigat prin anularea în fața lor.

Totuși, avea propriul său egoism. Deci, anulându-se în fața lor și devenind astfel inclus în ei, printre aceste suflete mici necorectate, el le-a putut ridica împreună cu el la înălțimea gradului la care ajunsese.

Întrebare: Cum putem primi măreția scopului de la prietenii noștri?

Răspuns: Vă sfătuiesc să închideți ochii și să faceți tot ce este scris în articolele cabaliștilor chiar dacă nu sunteți de acord cu asta. Nu ai nevoie de nimic altceva.

Cel mai important lucru este să închizi ochii, să te anulezi în fața prietenilor tăi și să mergi cu ei. Indiferent cât de mare ai fi, ia un exemplu de la rabinul Yossi Ben Kisma.

Din Convenţia Internatională  “Ne ridicăm deasupra sinelui nostru” 1/8/22, “Dobȃnd măreția scopului de la prieteni” Lecția 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: