Câți ani au mai rămas umanității?

Intrebare: Cum ai explica ceea ce sustii ca umanitatea mai are 223 de ani ramasi de existenta?

Raspuns: Acum 5777 ani, a existat o fiinta umana numita Adam. El a descoperit ca exista o metoda prin care este posibila dobandirea lumii superioare.

Noi consideram ziua in care a facut aceasta descoperire ca fiind data sa de nastere. O sarbatorim ca Rosh Hashanah. Adam a scris despre descoperirea sa in cartea numita Raziel HaMalach. Din acea zi am inceput numaratoarea calendarului traditional, de acum 5777 ani.

Asadar, au mai ramas in jur de 200 de ani pana cand intreaga umanitate va dobandi lumea superioara, precum Adam HaRishon (Primul Om), ceea ce inseamna ca vom simti adevarata noastra stare doar daca trecem dincolo de limitarile egoului nostru.

Baal HaSulam a explicat asta foarte frumos in metafora sa “viermele si ridichea”.

Atunci cand viermele isi scoate capul in afara ridichei si se uita la lume, el vede soarele stralucitor si pasarile ciripind. Este uluit de cum traia intr-o asa teribila lume tot timpul, in timp ce acolo era o lume mai inalta care este asa de minunata.

La fel si noi, trebuie “sa iesim din ridiche”. La fel cum amaraciunea ridichei a stimulat viermele sa iasa in afara ridichei, la fel si suferinta ne impinge pe noi sa iesim din lumea noastra.

Nu este nimic interesant in lumea noastra, iar adevarata implinire este dobandita numai cu ajutorul metodei intelepciunii Cabala. Astazi, intreaga lume incepe gradual sa simta ca lumea noastra este o “ridiche amara”, asa ca ei incep sa se apropie de intelepciunea Cabala.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 8/28/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: